Mudanya'da Orman Yangını!

Mudanya'da Orman Yangını!

Mudanya ilçesine bağlı Çağrışan köyünde orman yangını çıktı. Yangın yerleşim yerlerini tehdit ediyor.

Bursa’nın Mudanya ilçesine bağlı Göynüklü ve Çağrışan mahallerinde orman yangını çıktı. Dumanlar, Bursa-Mudanya karayolunu kapladı. Yerleşim yerlerini tehdit eden yangına müdahale ediliyor.

Yangını şüpheli bulduğunu söyleyen Mudanya Belediye Başkanı Hayri Türkyılmaz, ”Alevler evlere 100 metre yaklaştı” dedi. Yangının söndürülmesi için Büyükşehir Belediyesi İtfaiye ekipleri ve Orman Bölge Müdürlüğü görevlileri çalışma başlattı.

KARAYOLU TRAFİĞE KAPATILDI

Bu arada, yangın nedeniyle Bursa-Mudanya karayolu, Geçit mevkiinde çift yönlü olarak trafiğe kapatıldı. Araçların geçişine izin vermeyen polis ekipleri, yangının kontrol altına alınmasınının ardından yolun trafiğe açılacağını söyledi. 

VALİ KÜÇÜK: EN BÜYÜK ENGEL POYRAZ

Bursa'nın Mudanya ilçesinde çıkan orman yangını, rüzgarın etkisi ile kontrol altına alınamıyor.  Bursa Valisi İzzettin Küçük, şiddetli poyrazın çalışmaları olumsuz etkilediğini belirtip, "Rüzgar yangının sıçramasına neden oluyor. Bu da çalışmalarımızı etkiliyor. Bursa ve ilçelerinin yanı sıra çevre illerden de destek istedik. Birçoğu geldi, bazıları yolda" dedi.

Kendisinin olay yerinde olduğunu belirten Vali İzzettin Küçük, yangının çıkış nedeninin daha sonra belirleneceğini belirtirken, alevlerin yerleşim yerlerini tehdit ettiği şeklinde bir bilginin kendisine ulaşmadığını ifade etti.

VALİDEN 'KONTROL ALTINA ALINDI' AÇIKLAMASI

Bursa Valisi İzzettin Küçük, yaptığı açıklamada, yangının öğle saatlerinde başladığını hatırlattı.

Yangının çıkış nedeninin henüz belli olmadığını belirten Küçük, "Bu rüzgarda en küçük bir ateş, mangal ateşi, köylülerin yaktığı herhangi bir ateş büyüyebilir. O ihtimal var, değerlendiriyoruz." diye konuştu.

Küçük, Çağrışan mevkisinde yangının kontrol altına alındığını, Bademli'deki yangının da birkaç saat içinde kontrol altına alınacağını dile getirerek, şunları kaydetti:

"Yangına 6 helikopter, bir uçak, yüzlerce arazöz ile müdahale ediliyor. Neden bu kadar araçla müdahale ediyoruz? Çünkü rüzgar şiddetli, aniden başka bir yerde çıkıyor. Şu anda kontrol altına alındı diyebilirim. Birkaç saat içinde duruma hakim olmuş olacağız. En büyük yoğunluğumuzu evlerin bulunduğu alana verdik, bu yönde çalışıyoruz. Şu ana kadar kişilere ait can ve mal kaybı yok. Rüzgardan dolayı çalışmaları artırarak devam ettiriyoruz. Çevre illerden yardım ekipleri aldık. Orman Bölge Müdürlüğü, Bursa Büyükşehir Belediyesinin bütün araçları burada. Karayollarının dozerleri, kepçeleri, DSİ'nin araçları burada. Sivil savunma birlikleri, yerleşim alanlarında halkın can güvenliğini temin, onlara nezaret etmek için buradalar. Güvenlik ekipleri, jandarma ve emniyet görevde. Çalışmalar devam ediyor."

İDDİALARA YALANLAMA

Vali Küçük, yangının aynı anda farklı noktalarda başladığı iddialarına da değinerek, "Bu, doğru değil. Rüzgar şiddetli olduğu için kozalak atma ve 50 metre ileriden yangın çıkma durumu var. Bu, tamamen rüzgarla ilgili bir hadise. Rüzgar taşıyor, 50 metre ileride yeniden başlıyor." dedi.


 

DAHA FAZLA