Mücadele sonuç verdi: 'Saros'u bitirme projesi'ne verilen 'ÇED olumlu' kararı iptal edildi!

Mücadele sonuç verdi: 'Saros'u bitirme projesi'ne verilen 'ÇED olumlu' kararı iptal edildi!

Saros Gönüllüleri ve Keşan Kent Konseyi tarafından “ÇED olumlu” kararına ilişkin açılan dava sonucunda Edirne İdare Mahkemesi, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nca alınan "ÇED olumlu" kararını iptal etti.

‘Saros’u bitirme projesi’ olarak bilinen FSRU Limanı projesine ilişkin Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'nın verdiği “ÇED olumlu” kararına karşı yurttaşların açtığı dava sonuç verdi. Mahkeme, “ÇED olumlu” kararını nihai olarak iptal etti.

Saros Körfezi’nin doğa harikası Sazlıdere ve Gökçetepe köyleri arasına (FSRU) Likit doğalgaz taşıma ve yükleme limanı yapılması için Çevre ve Şehircilik Bakanlığı bölge halkına rağmen “Çevre Etki Değerlendirmesi (ÇED) olumlu” kararı vermişti.

Saros Gönüllüleri ve Keşan Kent Konseyi tarafından “ÇED olumlu” kararına ilişkin açılan dava sonucunda Edirne İdare Mahkemesi, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nca "ÇED olumlu" kararını iptal etti. Bakanlık tarafından alınan 2019 tarihli kararda hukuka uyarlık olmadığı ifade edildi.

Yaşam savunucuları, karar bir basın açıklamasıyla duyurdu. Açıklamada, BOTAŞ’ın, kararı beklemeden çalışmalara başladığı hatırlatılarak, “Hukukun sürecin olduğumuz gibi Saros’u terk etmenizin de takipçisi olacağız” denildi.

DAHA FAZLA