Moskova’da IŞİD’e para transferi yapan kişinin evinde ‘İstanbul Kart’ bulundu

Moskova’da IŞİD’e para transferi yapan kişinin evinde ‘İstanbul Kart’ bulundu

Rusya’da IŞİD'cilere milyonlarca ruble para transferi yaptığı belirlenen bir kişinin yakalanmasının ardından evine yapılan operasyonda bir dizi banka kartının yanı sıra bir İstanbul Kart da ele geçirildi.

Rusya iç güvenlik servisi FSB’nin Moskova’da düzenlediği bir operasyonda, Suriye başta olmak üzere ülke dışındaki IŞİD’cilere 50 milyon ruble (4.6 milyon lira) para transferi yaptığı belirlenen Georgiy Guyev isimli Kuzey Osetya asıllı bir kişi yakalandı.

Rus soruşturmacılar, 26 yaşındaki ‘IŞİD sponsoru’nun 2015’ten beri çeşitli İslamcı grupların ve militanların banka hesaplarına para transferi yaptığını belirledi. Para transferlerinin Rusya dışında nakde çevrilip terör eylemlerinin hazırlanması ve düzenlenmesi için harcandığı belirtildi.

ARAMALARDA İSTANBUL KART BULUNDU

Bunların yanında, şüphelinin yaşadığı evde yapılan aramalardaysa radikal görüşler içeren kitaplar, pek çok banka kartı ve içlerinde IŞİD koordinatörlerinin talimatlarını barındıran telefonlar ele geçirildiği kaydedildi. Operasyona ilişkin yayınlanan görüntülerde, banka kartlarının yanında bir de İstanbul’da ulaşım için kullanılan İstanbul Kart’ın yer aldığı görüldü.

İSTANBUL’A GELİP GELMEDİĞİ BİLİNMİYOR

Sputnik’te yer alan habere göre FSB’nin açıklamalarında, şüpheli Guyev’in İstanbul’a gidip geldiğine ya da bu seyahatlerin amacına dair bir bilgi ise yer almadı. Guyev hakkındaki soruşturmaların devam ettiği belirtildi.

Şüphelinin cihatçılara transfer ettiği 50 milyon ruble’yi nasıl ele geçirdiği de şu an için cevaplanmamış sorulardan biri.