Morales darbecilerin yenilgisinin ardından Bolivya’ya dönüyor

Morales darbecilerin yenilgisinin ardından Bolivya’ya dönüyor

Ordunun baskısıyla istifa etmek zorunda kalan eski Devlet Başkanı Evo Morales, ülkede yapılan seçimlerde darbecilerin yenilgisinin ardından Bolivya'ya geri dönüyor.

ABD destekli ordunun darbesiyle istifa etmeye zorlanan eski Bolivya Devlet Başkanı Evo Morales, pazartesi günü ülkesine geri döneceğini açıkladı.

Morales, istifaya zorlanmasının ardından sığınmacı olarak bulunduğu Arjantin'in başkenti Buenos Aires'te düzenlediği basın toplantısında, "Yarın Sosyalizm Hareketi Partisi (MAS) hükümete geliyor ve ertesi gün Evo Bolivya'da olacak. Umarım bir problem çıkmaz" şeklinde konuştu.

Bolivya'ya döndüğünde daha önce yaptığı gibi tarımla uğraşmayı planladığını dile getiren Morales, siyasi mücadelesine ne olursa olsun devam edeceğini ve yeni Devlet Başkanı Luis Arce'yi savunacağını belirtti.

Morales, "darbe" olarak nitelendirdiği istifa sürecine ilişkin ABD'yi itham ederek, "ABD iki şey elde etti; Evo 5 yıl daha devlet başkanı olamadı ve ulusal ekonomiyi mahvetti. Ancak MAS'a engel olamadı. ABD ve onun Bolivya'daki ortakları MAS'ı silmeyi planlıyorlardı" şeklinde konuştu.

'TRUMP'IN KAYBETMESİNE SEVİNDİM'

Konuşmasında ayrıca ABD'de yapılan seçimlerde Donald Trump'ın yenilgisine sevindiğini belirten Morales, "Joe Biden'ın kazanmasına değil, Donald Trump'ın kaybetmesine sevindim" yorumunu yaptı.