Moody's: Türkiye küçülecek

Moody's: Türkiye küçülecek

Kredi derecelendirme kuruluşu Moody's, Türkiye ekonomisinin 2019'da yüzde 2 oranında daralmasını bekliyor. Kuruluş, Türkiye için görünümün negatif olduğunu belirtirken, giderek artan kurumsal zorluklarla karşı karşıya olduğunu vurguladı.

Uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu Moody's, Türkiye'de ekonomik aktivitenin ciddi şekilde yavaşlamasını beklediklerini açıkladı.

Afrika'nın bazı bölümleri ve Türkiye için görünümün 'negatif', Ortadoğu için ise 'karışık' olduğunu vurgulayan kredi derecelendirme kuruluşu, Türkiye'nin tırmanan kurumsal zorluklar ve politika belirsizliği ile karşı karşıya olduğunu kaydetti.

Moody's, Türkiye’nin 2019 için ise yüzde 2 daralma öngördü.

‘TÜRKİYE GİDEREK ARTAN KURUMSAL ZORLUKLARLA KARŞI KARŞIYA’

Türkiye'nin giderek artan kurumsal zorluklarla karşı karşıya olduğu belirtilen Moody's'in Perşembe günkü gelişen piyasalar raporunda, körfez Arap ülkeleri işbirliği konseyinin de bazı bölümlerinde reformların önündeki engellerin sürdüğü ifade edildi.

‘FAİZ ARTIŞI VE JEOPOLİTİK GERİLİMLER TIRMANACAK’

Bloomberg’in haberine göre Moody's ayrıca, global kredi şartlarının gelecek yıl, küresel büyümenin yavaşlamasına, finansal piyasa oynaklıklarının devam etmesine, faiz artışlarına, ticarette korumacı politikalara ve jeopolitik gerilimlerin tırmanmasına bağlı olarak gelişmekte olan piyasalar için daha zorlu hale geleceğini aktardı.

DAHA FAZLA