Moody's: Türkiye ekonomisi 2019'da yüzde 2 küçülecek

Moody's: Türkiye ekonomisi 2019'da yüzde 2 küçülecek

Uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu Moody’s, küresel ekonominin 2020 yılı başlarına kadar zayıflamaya devam etmesini öngördüğünü açıkladı.

Kredi derecelendirme kuruluşu Moody's'in "2019-2020 Makro Ekonomik Görünüm" güncelleme raporu yayımlandı.

Raporda, "Küresel ekonomi, 2019 yılında ve 2020'nin başlarında zayıflamaya devam edecek. Parasal politika normalleşmesinin hızı 2019'da yavaşlayacak. Ekonomik büyüme giderek ılımlı hal aldıkça ve bilanço riskleri aşağı doğru yönlendikçe, başlıca merkez bankalarının daha temkinli bir yaklaşım göstermesini bekliyoruz" ifadeleri kullanıldı.

‘KÜRESEL EKONOMİ ZAYIFLAMAYA DEVAM EDECEK’

Küresel ekonominin geçen yılın son çeyreğinde dikkate değer şekilde zayıfladığı belirtilen raporda, 2019 yılı ve 2020 yılının başlarında da bu zayıflamanın devam etmesi öngörüldü.

‘ENFLASYONDA GERİLEME BEKLENİYOR’

Raporun Türkiye ekonomisine ilişkin değerlendirmelerin aldığı bölümünde ise cari açık tarafında kaydedilen gelişmenin ağırlıklı olarak ithalattaki azalışın ve düşük petrol fiyatlarının yansıması olduğu ifade edildi.

Türkiye'de geçen yılın ekim ayından bu yana enflasyonun gerileme eğiliminde olmasının pozitif bir gelişme olduğu söylenen raporda, toplam talebin azalmasıyla enflasyonda da gerileme beklendiği belirtildi.

Raporda, Türkiye'de enflasyonun yakın vadede politika gevşemesine izin verecek derece hızlı bir şekilde azalmasının beklenmediği tahminine yer verilirken, Türkiye ekonomisinin bu yılın sonunda yüzde 2,0 seviyesinde daralmasının, 2020 yılı sonunda ise yüzde 3 büyümesinin öngörüldüğü kaydedildi.