‘Molozların altında kalan işçi 3 gün sonra fark edildi’

‘Molozların altında kalan işçi 3 gün sonra fark edildi’

3. Havalimanı inşaatında molozların altında kalan bir işçinin 3 gün sonra fark edildiği iddia edildi.

Sık sık işçi ölümleri ile gündeme gelen 3. Havalimanı yine bir iş cinayeti haberi ile gündeme geldi. İnşaat İş Sendikası yöneticilerinden Yunus Özgür, bir işçinin molozların altında kalarak yaşamını yitirdiğini ve bu işçinin 3 gün boyunca fark edilmediğini aktardı. 3. Havalimanı inşaatında çok sayıda çocuk işçinin de çalıştığını belirten Özgür, ölümlerin önüne geçmek için ise inşaatın bulunduğu bölgeye yeni bir şube açacaklarını söyledi.

‘HİÇBİR ŞEKİLDE DUYULMADI’

Özgürüz’den Fırat Yeşilçınar’ın haberine göre, 3 gün önce 3. Havalimanı’na gittiklerini söyleyen Özgür, “Orada bulunan bir üyemiz ile bir görüşme gerçekleştirdik. Üyemiz 1 yıldır orada çalışıyor. Üyemiz bize olayın bir yıl önce meydana geldiğini iletti. Hop hopçu diye bilinen bir işçi, (Kamyonların döküm alanında onlara yardımcı olan bir kişi) kamyonun döktüğü toprağın altında kalıyor. Kendisinden 3 gün boyunca haber alınamıyor. İşçinin eşi olayın 2’inci günü havalimanı yönetimini arıyor ve eşinden haber alamadığını aktarıyor. Yönetim ile konuştuktan sonra ise havalimanına geliyor. Yani oraya başvuruyor. Sonra işçinin son bulunduğu yere gidip orada kazı yapıyorlar. Ve işçinin molozların altında kaldığı ortaya çıkıyor. İşçi arkadaşımız bize yönetimin haberinin olmadığını söyledi fakat biz buna inanmıyoruz. Bu işçinin koğuş arkadaşları yok mu? Ya da firma görevlileri 3 gün boyunca haber alamadıkları bir işçiyi merak etmez mi? Bir işçi 5 dakika geç gelince maaşlarını kesebiliyorlar ama. Olay hiçbir şekilde duyulmadı. Zaten orada yaşanan ölümler bir şekilde gizleniyor. Orada olan işçilerden bile bu saklanıyor” ifadelerini kullandı.

‘ÇOCUK İŞÇİ ÇALIŞTIRILIYOR'

Çocuk işçiler ile ilgili de Özgür, şu iddiayı ortaya attı: “Havalimanı inşaatında çalışan çok sayıda çocuk işçi var. Sendikamız yöneticisi olan bir arkadaşımızın yeğenleri orada çalışıyor. Biri 16 diğeri ise 17 yaşında.”