Mithat Sancar'dan 'kapatma' çıkışlarına cevap: 'Buyursunlar deneyip görsünler'

Mithat Sancar'dan 'kapatma' çıkışlarına cevap: 'Buyursunlar deneyip görsünler'

HDP Eş Genel Başkanı Mithat Sancar, MHP'nin HDP'nin kapatılmasına yönelik çağrılarına ilişkin "O çok sevdikleri iktidardan sona daha hızlı yaklaşmalarına neden olacak. Buyursunlar deneyip görsünler" açıklamasını yaptı.

HDP Eş Genel Başkanı Mithat Sancar, katıldığı bir televizyon programında AKP hükümetinin küçük iktar ortağı MHP'nin HDP'ye yönelik kapatma davası açılma çağrısı yapmasına ilişkin açıklamalarda bulundu.

Sancar, "Eğer AKP'li yöneticiler, Türkiye toplumunun hafızasız olduğunu düşünüyorlarsa yanılıyorlar. Önce bu konudaki yaklaşımlarını gözden geçirsinler. Kendileri için bu kadar kötü olduğunu zamanında büyük büyük laflarla anlattıkları bu tür uygulamayı şimdi Türkiye'nin üçüncü büyük partisine reva görenler bu halkın vicdanında mutlaka mahkûm edilir" dedi.

Sancar şunları söyledi:

"Bunun karşılığı nedir? diye sorarsanız söyleyeyim. AKP de oy kaybediyor ve oy kaybı hiç yavaş değil görüldüğü kadarıyla. O çok sevdikleri iktidardan sona daha hızlı yaklaşmalarına neden olacak. Buyursunlar deneyip görsünler."