Mithat Sancar: Cumhurbaşkanı kabinesiyle birlikte istifa etmelidir

Mithat Sancar: Cumhurbaşkanı kabinesiyle birlikte istifa etmelidir

HDP Eş Genel Başkanı Mithat Sancar, partisinin grup toplantısında gündeme ilişkin açıklamalarda bulundu. Sancar konuşmasında Berat Albayrak’ın istifasının yeterli olmayacağını, Erdoğan ve kabinesinin istifa etmesi gerektiğini belirtirken, “Bu ülkede şimdi ihtiyaç erken seçimdir, bu iktidarın gitmesidir” dedi.

HDP Eş Genel Başkanı Mithat Sancar, partisinin grup toplantısında konuştu.

Hazine ve Maliye Bakanlığından istifa eden Berat Albayrak'a ilişkin konuşan Sancar, "İki gündür canlı yayında bir çöküş hikayesini izlemekteyiz. Hazine ve Maliye Bakanı iki gün önce akşam saatlerinde sosyal medya hesaplarından bir istifa mesajı paylaştı. Bu da yeni sistemin yeni adetlerinden biri. Mesele bununla kalmadı. Birkaç saat bu mesajın gerçekten bakana ait olup olmadığı tartışıldı. Bu konuda bir belirsizlik bir kargaşa ortaya çıktı. İşin ilginç yanı ana akım dedikleri iktidar medyası bu meseleyi hiç görmedi. Saatlerce alt yazı bile geçmedi. Muhtemelen bir talimat beklediler. Bu talimat gelmedi. Birkaç tane televizyon kanalı haberi verdi. Ama onlar yandaş kanalar değil, bütün baskılara rağmen özgür yayıncılık yapmak için ellerinden geleni yapan medya kuruluşlarıydı” ifadelerini kullandı.

Ekonomiye ilişkin eleştirilerde bulunan HDP'li Sancar, "Bu sistem çöküyor. Bu sistem çöktüğüne göre sorumluluğu sadece bir kişiye yükleyerek kurtulmaları mümkün değil. Asıl sorumlu bu sistemin tepesidir" dedi.

‘CUMHURBAŞKANI KABİNESİYLE İSTİFA ETMELİDİR’

Mithat Sancar şunları kaydetti:

"Cumhurbaşkanı, kabinesiyle birlikte istifa etmelidir. Sorumluluğu üstlenme cesaretini ve basiretini göstermesini bekliyoruz. Önümüzde yeni bir dönem var bu dönem de en önemli hedeflerinden biri erken seçim olacaktır. Bu sistem çöktü hem bu iktidarı hem bu düzeni değiştirmek için ilk fırsatta, en kısa zamanda seçime gidilmelidir. Seçime gitmenin de şu şartlarda seçime gitmenin en ahlaki yolu Cumhurbaşkanın kabinesi ile birlikte istifa etmesidir.

Cumhurbaşkanı istifa edince meclisi de fesheder biz de yeni seçim için yeni döneme başlarız. HDP yeni bir seçime erken seçime herkesten çok hazırdır. Bunu her fırsatta tekrarlayacağız. Bu ülkede şimdi ihtiyaç erken seçimdir. Bu iktidarın gitmesidir. Peki, bu iktidarın girmesiyle her şey kendiliğinden olacak mı, onu da biraz sonra anlatacağım. Yeni demokratik eylem programımızın ana hedeflerinden biri budur. Demokratik eylem programımız sadece seçim üzerine de kurulmamıştır.”