Mısır’dan Erdoğan fetvası: Halife olmayı hayal ediyor

Mısır’dan Erdoğan fetvası: Halife olmayı hayal ediyor

Mısır, AKP’li Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan hakkında fetva yayımladı. Fetvada “Erdoğan halife olmayı hayal ediliyor” denilirken, bu amaca ulaşmak için siyaseti, dini ve kültür sanatı kullandığı belirtildi.

Mısır Daru’l İfta’sına bağlı Küresel Fetva Endeksi’nin resmi Web sitesinden, AKP’li Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Türk dizilerinden Diriliş Ertuğrul ile Kurtlar Vadisi hakkında fetva yayımlandı.

Diriliş Ertuğrul ve Kurtlar Vadisi’nin Erdoğan’ın Osmanlı’yı geri getirme amacına hizmet ettiği belirtilen fetvada şu ifadeler yer aldı:

“Erdoğan, Osmanlı İmparatorluğu’nun yeniden gelmesini istiyor. Ancak hiçbir zaman bu emeline ulaşmadı, ulaşmayacak. Amacına ulaşmak için ise siyasi, dini ve hatta kültür sanat alanında tüm gücünü kullanıyor. bunun en büyük delili de Kurtlar Vadisi ve Diriliş Ertuğrul adlı Türk dizileridir. Erdoğan, daha önce bu dizi hakkında ‘Türkiye ve halkının gücünü hafife alanlara önemli bir cevap’ sözlerini kullanmıştı.”

Fetvada ayrıca, Erdoğan’ın Ortadoğu’da hegemonya kurmaya, diktatörlük yönetimini konsolide etmeye ve Müslüman Kardeşler gibi İslamcı grupların müftüleriyle çeşitli ülkelerdeki aşırılıkçı militanları kendi safına çekip görevlendirmeye yönelik fetvalar verdiği öne sürüldü.