Mısır polisi LGBTİ+'ları tutuklamak için flört uygulamalarını kullanıyor

Mısır polisi LGBTİ+'ları tutuklamak için flört uygulamalarını kullanıyor

Mısır'da polis gey, lezbiyen, biseksüel ve trans bireyleri bulmak ve tutuklamak için flört uygulamalarını kullanıyor.

Mısır polisinin gey, lezbiyen, biseksüel ve transları bulmak ve tutuklamak için sosyal medya ve flört uygulamaları kullandığı bildirildi.

İnsan Hakları İzleme Örgütü (HRW) Mısır polisinin, sosyal medya uygulamalarından ve flört uygulamalarından lezbiyen, gey, biseksüel ve trans bireyleri tespit edip, bu kişileri keyfi olarak tutukladığını belirtti.

Yasser adlı Mısır vatandaşı Grindr uygulamasında tanıştığı bir kişiyle buluşmaya gittiğinde Gize şehir merkezinde gözaltına alındığını söyleyerek,  "Polis raporuyla geldiklerinde Grindr'da tanıştığım adamın memurlardan biri olduğunu gördüm. Belgeleri imzalayana kadar beni dövüp küfür ettiler. Belgelerde 'ahlaksızlık' yaptığım ve 'doğal olmayan cinsel isteklerimi gerçekleştirmek istediğimi kamuya açık bir şekilde duyurduğum' yazıyordu" ifadelerini kullandı.

Benzer muameleye maruz kalan 15 kişi daha HRW'ye konuştu. Konuşanların hepsi dövülüp hakarete uğradığını belirtti.

Transseksüel aktivist Melek el-Keşif, bir eylemde tutuklandıktan sonra buzdolabı büyüklüğünde bir hücreye koyulduğunu ifade etti. Keşif, polislerin kendisine hakaret ettiğini, tuvalete gitmesine izin vermediğini ve cinsel saldırıda bulunduğunu bildirdi.