Miraz bebeğin sağlık durumuna ilişkin babasından açıklama

Miraz bebeğin sağlık durumuna ilişkin babasından açıklama

Annesiyle birlikte cezaevinde kalan ve koğuşun kapısındaki eşikten düşerek, kafasını beton zemine çarpan Miraz bebeğin sağlık durumuyla ilgili babası açıklama yaptı.

Annesi Gülistan Diken Akbaba’yla birlikte Gebze Kadın Cezaevi’nde kalan Miraz bebek, önceki gün koğuşun kapısındaki eşikten düşerek, kafasını beton zemine çarpmıştı. Bunun üzerine Miraz bebek, ring aracı ile Darıca Farabi Devlet Hastanesi’ne kaldırılmış, hastane dönüşü yeniden rahatsızlanınca tekrar hastaneye götürülüp tomografisi çekilmişti. 

Yaşananlarla ilgili olarak Miraz bebeğin babası Cengiz Akbaba sosyal medya üzerinden bir açıklama yayınladı. Açıklamasında, "Şimdi devlet bize şunu söylüyor, 'Size teröristler ceza verdi. Ancak cezalar geçerli.' Teröristlerin hukuku işte bu kadar oluyor." diyen baba şunları söyledi:

"Dün Miraz'ı tekrar hastaneye kaldırmıştık. İshal, kusma ve halsizlik yapan bir virüs kapmış. İlk kez bir kaç gün annesinden ayrı kalacak. Sağlık durumu iyiye gidiyor. Bu, kafasını betona çarpmasından ayrı bir hastalıkmış. Tam iyileştiğinde annesinin yanına vereceğiz. Arayan soran, mesaj atan herkese teşekkür ederim. Dün ayrıca Miraz'ın cezaevinde olmasına neden olan haksız kararı veren Hakim Bülent Kınay Yunanistan'a kaçarken yakalandı. Bu kişi için şike ve Ergenekon hakimi diyorlar. Peki sadece bu iki dosyaya mı baktı? Bize ceza veren heyette zaten iki hakim ve savcı tutukluydu. Bülent Kınay'la birlikte heyetin hepsi tutuklanmış oldu. Şimdi devlet bize şunu söylüyor 'Size teröristler ceza verdi, ancak cezalar geçerli.' Teröristlerin hukuku işte bu kadar oluyor."