Miraz bebeğin babası: Çocuğumun gökyüzüne bakarken şaşırması acı verdi

Miraz bebeğin babası: Çocuğumun gökyüzüne bakarken şaşırması acı verdi

Annesi Gülistan Diken Akbaba ile birlikte cezaevinde tutulan 9 aylık bebeği Miraz’a haftalar sonra ilk kez dokunabilen baba Cengiz Zaza Akbaba, “ Çocuğumun gökyüzüne bakarken şaşırması acı verdi” dedi.

@Meryem_Yildrim

Annesi Gülistan Diken Akbaba ile birlikte cezaevinde tutulan oğlu Miraz’a haftalar sonra ilk kez dokunabilen baba Cengiz Zaza Akbaba, “Çocuğumun gökyüzüne bakarken şaşırması acı verdi” dedi.

Annesi Gülistan Diken Akbaba ile birlikte İstanbul’daki Bakırköy Kadın Cezaevi'nden Gebze Kadın Cezaevi’ne sürgün edilen ve cezaevinde 9 aylık olan Miraz bebeğin babası, haftalar sonra ilk kez bebeğine dokunabildi.

Gebze Kadın Cezaevine kapalı görüşe gittiklerini aktaran Cengiz Zaza Akbaba, “Bir süre sonra bebeği bizim tarafa verdiler. Görüş sonrası dışarı çıkardık Miraz’ı” dedi.

‘BENİ TANIMIYOR ARTIK’

Çocuğunu parka götürdüğünü, sarılıp öptüğünü, yıkadığını ve onunla oynadığını anlatan baba Akbaba, yaşatılan ayrılığın yarattığı acı sonucu şu ifadelerle paylaştı: “Beni tanımıyor artık. 9 haftadır bir camın arkasından gördüğümüz 9 aylık bebeğimle yeniden tanışıyoruz. Sadece bebeğimize sarılmayı talep ettik. Halkın, sanatçı, aydınların, basının ve siyasetçilerin büyük tepkisi ile ancak yerine getirildi.”

İleri Haber'e konuşan Akbaba, yaşadığı üzüntüyü “Bu gerçekten insanın içini acıtan bir durum” sözleriyle dile getirdi.

‘GÖKYÜZÜNE BAKARKEN ŞAŞIRMASI ACI VERDİ’

9 haftadır cezaevinde olan bebeğinin gökyüzüne şaşkınlıkla baktığını anlatan Akbaba, durumun kendisine büyük acı verdiğini anlattı.

“9 aylık bir bebek 9 haftasını cezaevinde geçirdi” diyen Akbaba, 9 hafta boyunca bebeği için cezaevine bir balon sokabilmek için mücadele ettiklerini kaydetti.

“Dün bir sürü balon şişirip verdik, oyuncak, küçük araba verdik. Hepsiyle oynadı. Eliyle koltuğa tutunarak kalkmaya çalıştı. Çocuk büyüyor, bilmediğim birçok değişiklik olmuş. Sabah 11.00’den 16.30’a kadar yanımızda kaldı” ifadeleriyle bebeğiyle geçirdiği günü anlatan Akbaba, Miraz’ı ikinci kez uykuya daldığında ise kaldırdıklarını söyledi.

‘ZAMAN DAR DİYE UYKUSUNDAN KALDIRDIK’

“Zaman dar diye uykusundan kaldırdık” diyen Akbaba, eşi Gülistan Diken Akbaba’nın içeride, kendisi de dışarıda Miraz’ın her hafta dışarı çıkabilmesi için mücadeleye devam ettiklerini bildirdi.

Miraz’ın dışarıya çıkabilmesinin büyük bir mücadele sonucu olduğunu vurgulayan Akbaba, “Halkın, medyanın tepkisi sonucu 9 hafta sonra görüşebildim bebeğimle. Adalet Bakanı’nın bir an önce bunu çözmesi gerekiyor” dedi. Akbaba, bebeği yanında büyümediği için derin bir üzüntü duyduğunu ifade etti.

MAHKEME KARARI REFERANDUM SONRASINA BIRAKTI

Mesai saatleri dolmadan bebeğini saat 16.50’de cezaevine annesinin yanına geri getirdiklerini söyleyen Akbaba, hiçbir suç işlemediğini söylediği eşi Gülistan Diken Akbaba’ya 6 yıl 3 ay hapis cezası verilmesine isyan etti.

Eşi hakkındaki kararı veren hakimlerin tutuklandığını ve hakimlikten atıldığını hatırlatan Akbaba, “İstanbul 6. Ağır Ceza Mahkemesi referandum sonrasına bıraktı kararları. Referandum bitti ama daha büyük tartışmaları getirdi. Acilen yeniden yargılama yapılmalı. Zaten referandumdan çıkan sonuç da, halkın taleplerinin dikkate alınmasını gerektiren bir sonuçtur. Bebeğimin annesinin cezaevinde olmasını gerektiren hiçbir durum yok” ifadeleriyle sözlerini sonlandırdı.

NE OLMUŞTU?

Kapatılan Barış ve Demokrasi Partisi’nin 2011’deki siyasi çalışmalarına katılan, 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü ve Newroz etkinliklerine katılan Gülistan Diken Akbaba, ‘örgüt üyeliği’ iddiasıyla yargılandığı davada cezasının Yargıtayca onanmasının üzerine, 19 Şubat’ta eşi ve çocuğuyla birlikte sokakta yürürken tutuklanmış, Bakırköy Kadın Kapalı Cezaevi’ne konmuştu.

8 aylık bebeğini kötü cezaevi koşullarında büyütmek zorunda kalan Gülistan Diken Akbaba, 2013 yılında yargılandığı dava kapsamında 2 yıl tutuklu kalmış, daha sonra tutuksuz yargılanmak üzere tahliye edilmişti. Hakkında istenen 6 yıl 3 ay hapis cezası Yargıtay tarafından onanmıştı. Yargılamayı sürdüren Hakim Mehmet Ekinci ise 28 Ocak tarihinde “FETÖ üyeliği” gerekçesiyle tutuklandı. Yargılamaya yapan özel yetkili İstanbul 16. Ağır Ceza Mahkemesi ise KCK Avukatlar, Şike, Oda TV gibi davalarda alınan kararlarla biliniyor.

DAHA FAZLA