Minneapolis Kent Konseyi'nin çoğunluğundan polis departmanını kapatma sözü

Minneapolis Kent Konseyi'nin çoğunluğundan polis departmanını kapatma sözü

George Floyd’un öldürüldüğü Minneapolis’te 13 Kent Konseyi üyesinden 9'u kentte polis departmanının dağıtılacağının sözünü verdi.

ABD’de George Floyd’un polis tarafından boğularak öldürülmesinin ardından başlayan protestolar 13. gününde devam ederken, Floyd’un öldürüldüğü Minneapolis’te Kent Konseyi üyelerinin çoğunluğu tarafından yapılan açıklamada kentte polis departmanının dağıtılacağı sözü verildi.

Kent Konseyi’nin 13 üyesinden 9’u ortak bir açıklama yaparak kolluk güçlerinin ırkçılıkla suçlandığı kentte polis departmanının dağıtılacağını ve “yeni bir kamu güvenliği modeli” kurulacağını söyledi.

'BURADAYIZ ÇÜNKÜ MEVCUT SİSTEM GÜVENLİĞİMİZİ SAĞLAMIYOR'

Dün kentte düzenlenen gösteride okunan açıklamada Minneapolis Kent Konseyi Başkanı Lisa Bender’in şu sözlerine yer verildi:

“Buradayız çünkü Minneapolis’te ve ABD genelindeki kentlerde polislik ve kamu güvenliğine dair mevcut sistem toplumumuzun güvenliğini sağlamıyor.”

BELEDİYE BAŞKANI TASFİYEYİ İSTEMİYOR

Bender polis departmanının tasfiyesi planının ayrıntılarının gelecek günlerde tartışılacağını dile getirdi. Ancak Minneapolis Belediye Başkanı Jacob Frey polis departmanının tasfiyesine sıcak bakmıyor ve reform öneriyor. Her ne kadar belediye başkanının Kent Konseyi üyelerinin çoğunluğunun kararını veto hakkı bulunmasa da planın hayata geçeceğinin bir garantisinin olmadığı ve eğer hayata geçirilirse yeni bir modelin hazırlanmasının ayları bulacağı belirtiliyor.