Mimarlar Odası Ankara Şubesi: Koronavirüs fırsatçılığının Saraçoğlu’nu katletmesine izin vermeyeceğiz

Mimarlar Odası Ankara Şubesi: Koronavirüs fırsatçılığının Saraçoğlu’nu katletmesine izin vermeyeceğiz

Ankara’da ilk toplu konut alanlarından Saraçoğlu Mahallesi ranta açılıyor.

Mimarlar Odası Ankara Şubesi, Emlak Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı A.Ş’nin,  yüklenici  firma Güryapı Restorasyon Taah. ve Tic. A.Ş. ile sözleşme bedeli 364 milyon 250 bin TL+ KDV' olan Ankara Çankaya Saraçoğlu Konut ve Ticaret İnşaatları ile Altyapı ve Çevre Düzenleme İnşaatı İşleri sözleşmesini imzaladığını bildirdi. Saraçoğlu’na ilişkin süreci takip eden Mimarlar Odası Ankara Şubesi, ağaçlarıyla, yapılarıyla ve tüm alanıyla tescilli kültür varlığı olan Saraçoğlu’nda konut ve ticaret inşaları için sözleşme imzalanmasına tepki gösterdi.

‘FİRMA RESTORASYON SKANDALLARIYLA BİLİNİYOR’

Mimarlar Odası Ankara Şube Başkanı Tezcan Karakuş Candan Emlak GYO’nun restorasyon skandallanı hatırlatarak,  “Bir çivi dahi çakılmaması gereken tescilli kültür varlığı olan Saraçoğlu için restorasyon skandallarıyla ünlü bir firma ile sözleşme imzalanması, Saraçoğlu’nun katledileceğinin göstergesidir. Bu firma Huber Köşkü ve tarihi camilerde yaptığı restorasyon skandallarıyla haber olmuştur.  Kamuoyu Aydınlatma Platformu’nda sözleşmeye ilişkin bilgiler verilmiştir. Sözleşmeyi acilen yargıya taşıyacağız ve kamusal nefes alanımız olan Saraçoğlu’nu rant uğruna tarumar etmelerine izin vermeyeceğiz” dedi.

‘KENTİN SOLUĞUNUN KESİLMESİNE İZİN VERMEYECEĞİZ’

Candan, Saraçoğlu’nun ranta açılmaması için başlattıkları tüm süreçleri yakından takip ettiklerini belirtti. Saraçoğlu’nun bütüncül ve kent içerisindeki konumunun ortak akılla üretilecek bir koruma amaçlı imar planı ile ele alınması gerektiğini belirten Candan, “Saraçoğlu’nun altına otopark, üstüne otel ve yeni yapılanma öneren proje için koruma kurulu kararını yargıya taşımıştık. Plana ilişkin ve projelerin onaylanmasına ilişkin koruma kurul kararlarına davalarımız devam ederken, parçacıl şekilde sürece müdahale ediyorlar. Cumhuriyetin ilk toplu konut alanı olan Saraçoğlu Mahallesi kent merkezinde nefes alanımızdır. Pandemi sürecinde bütün nefes alanlarımıza ilişkin bu saldırılara karşı direnmeye devam edeceğiz. Kentin soluğunun kesilmesine izin vermeyeceğiz. Koruma kurulu da bu süreçte korumama kurulu olarak hareket etmiştir. Tüm süreçler yakın takibimizdedir” şeklinde konuştu.

 

DAHA FAZLA