Mimar Meclisi üyesi Cem Dursun hakkında tahliye kararı

Mimar Meclisi üyesi Cem Dursun hakkında tahliye kararı

Mimar Meclisi üyesi Cem Dursun hakkında, iki yılı aşkın süredir tutuklu bulunmasının ardından yargılandığı davanın 3. duruşmasında tahliye kararı verildi.

İleri Haber

Orta Doğu Teknik Üniversitesi (ODTÜ) mezunu ve Mimar Meclisi üyesi Cem Dursun, 19 Temmuz 2018 tarihinde Küçük Armutlu Cemevi’nde hiçbir gerekçe olmadan gözaltına alınmasının ardından tutuklanmıştı. Yoksul yurttaşlar için birçok projeye destek veren Mimar Cem Dursun'un yargılandığı davanın 3. duruşması bugün İstanbul Çağlayan Adliyesi 35. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görüldü.

Cem Dursun, duruşmaya tüm itirazlara rağmen SEGBİS'le katılabildi. Dursun'un avukatı hakime "Cem duruşmaya gelmek ve yüzyüze, sizin de onu görebileceğiniz şekilde savunma yapabilmek konusunda ısrar ediyor. Bu ekrandan Cem'in yüzünü dahi göremiyorsunuz. Cem net görüntüsü olmadan ve sesi dahi net gelmeden savunma hakkı gasp edildiği için gelmek istiyor" dedi.

Gizli tanık ifadeleriyle ve gerekçe gösterilmeksizin yargılanan Cem Dursun hakkında savunmasınının alınmasının ardından tahliye kararı verildi.