Mimar Alev Şahin'e 37 gün hapis cezası

Mimar Alev Şahin'e 37 gün hapis cezası

Kararı yorumlayan Şahin, "Kararın hukuksuz olduğunu, somut dayanaktan yoksun olduğunu, valiliğin keyfiliğini reddettiğim için pek çok AYM kararı olmasına rağmen cezalandırmak istendiğimi düşünüyorum” dedi.

Düzce’de KHK ile Çevre ve Şehircilik Müdürlüğü’ndeki işinden ihraç edildikten sonra “İşimi, ekmeğimi geri istiyorum”  diyerek 3 yıldır kent meydanında oturma eylemi yapan mimar Alev Şahin’e ‘Valilik emrine uymadığı’ gerekçesiyle 37 gün hapis cezası verildi. Şahin, eylemlerine devam edeceğini söyledi.

Cumhuriyet’ten Zehra Özdilek’in aktardığına göre, Düzce Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü’ndeki görevinden 6 Ocak 2017 tarihli 679 sayılı Kanun Hükmünde Kararname (KHK) ile ihraç edilmesinin ardından Düzce’nin en işlek caddesinde oturma eylemine başlayan mimar Alev Şahin, Valilik yasağına karşın oturma eylemini sürdürüyor. Şahin’in, ‘Valilik emrine uymadığı’ gerekçesiyle Düzce 2. Asliye Ceza Mahkemesi’ne açılan davanın 4. celsesi görüldü. 

37 GÜN HAPİS CEZASI

Mahkeme, Şahin’e 37 gün hapis cezası verdi. Karara itiraz edeceğini söyleyen Şahin, işine iade edilmek için 3 yıldır oturma eylemi yaptığını belirterek eylemine devam edeceğini vurguladı. Şahin, “Kararın hukuksuz olduğunu, somut dayanaktan yoksun olduğunu, valiliğin keyfiliğini reddettiğim için pek çok AYM kararı olmasına rağmen cezalandırmak istendiğimi düşünüyorum” dedi.

NE OLMUŞTU?

Mimar Alev Şahin, kalitesiz beton ürettiğini tespit ettiği bir beton firmasının sahibinin kendisine kestiği cezaları gerekçe göstererek ismini KHK listelerine yazdırması nedeniyle 6 Ocak 2017 tarihli 679 sayılı KHK ile işinden ihraç edilmişti. Şahin, 30 Ocak 2017’de Düzce’de, Spor Sokak girişindeki meydanda, “İşimi, ekmeğimi geri istiyorum” pankartıyla oturma eylemine başlamıştı.