Milyonlarca emekçi can derdindeyken, Erdoğan'ın gündemi muhalefet: Ezan ve bayrak düşmanları

Milyonlarca emekçi can derdindeyken, Erdoğan'ın gündemi muhalefet: Ezan ve bayrak düşmanları

Koronavirüs salgınına karşı alınacak yeni tedbirlere ilişkin yapılacağı düşünülen Cumhurbaşkanlığı Kabinesi toplantısı bugün 15.00'te başlayacak.

Erdoğan'ın konuşmalarından öne çıkanlar şu şekilde: 

- Vaka sayılarının 30 bine dayanmış olması hepimizin çok daha dikkatli ve sabırlı davranması gerektiğini gösteriyor.

- Salgının olumsuz etkisini azaltmak için insan hareketliliğini en aza indirmeyi amaçlayan bu tür tedbirler dışına bir çare bulunmuyor. Öncelikle TMM diye ifade ettiğimiz temizlik, maske, mesafe kurallarına en sıkı şekilde riayet etmelerini istiyoruz. Salgın tedbirlerine de harfiyen uymasını bekliyoruz. Vatandaşlarımızdan salgın tehdit olmaktan çıkana kadar kalabalığa karışmamalarını, evde bile dikkatli davranmalarını istiyoruz.

-İlk etapta 50 milyon dozluk bir anlaşma yapmış bulunuyoruz. Bu aşıya vatandaşlarımız ücretsiz erişebilecektir. 

- Hafta içi her gün gece saat 21:00 ile sabah 05:00 arasında genel sokağa çıkma sınırlaması uygulanacaktır. Bu kısıtlama hafta sonları cuma akşamı 21:00'den pazartesi sabahı 05:00'e kadar kesintisiz devam edecektir. Yani cumartesi-pazar artık evlerimizdeyiz.

-Anaokulu ve benzeri kurumlar eğitime ara verecek. 

-65 yaş ve üstü ve 20 yaş altı toplu taşıma araçlarını kullanamayacaktır. 

-AVM girişlerinde HES kodu uygulaması devreye sokulacaktır.

TEDBİR AÇIKLAMALARI SONRASI MUHALEFETİ HEDEF GÖSTERDİ 

Erdoğan'ın koronavirüs salgınına ilişkin yeni tartışmalı tedbirleri açıkladıktan sonra muhalefeti hedef gösteren yeni açıklamalarda bulundu. Erdoğan:

"Açık konuşmak gerekirse Türkiye'de ekmeğini yiyip vatanına düşmanlık besleyen, havasını soluyup ezanından ve bayrağından nefret eden, sefasını sürüp insanını sevmeyen bir kesim var" 

- Türkiye Varlık Fonu'nun Borsa İstanbul'daki fonu yüzde 80.6'dır. Yani bir yıl öncesiyle aynıdır. Katar Yatırım Otoritesi, 40'tan fazla ülkede 400 milyar dolardan fazla yatırımı bulunan küresel bir kuruluştur. Londra Borsası'nın da yüzde 10.3'üne sahiptir. Ama dünyanın hiçbir ülkesinde bu yatırımlardan dolayı 'Katar bizi ele geçiriyor' diye zırvalayan çıkmadı. 

- Ülkemize yatırım yapan tek ülke Katar da değildir. Hollanda birinci sırada yer alıyor onu Amerika ve İngiltere takip ediyor. Katar ise 17. sırada. 

- Biz hiç bir zaman yatırımcının rengini, dinini sorgulamadık. Çünkü paranın rengi olmaz. Para paradır. 28 Şubat'ta olduğu gibi yatırımcıyı bölmedik. 

- CHP'li bir milletvekilinin pervasızca tekrarladığı TSK'yı hedef alan sözler, bu zihniyetin başlı başına bir milli güvenlik meselesine dönüşmekte olduğunun işaretidir.

 

DAHA FAZLA