Milyon liralık kapılı okulda yaya geçidi yok: Bir öğrenci hayatını kaybetti

Milyon liralık kapılı okulda yaya geçidi yok: Bir öğrenci hayatını kaybetti

Akdeniz Üniversitesi'nde bir öğrenci, okulun Kültür Kapısı mevkiinde herhangi bir yaya geçidi bulunmadığı için karşıdan karşıya geçecekken trafik kazasında hayatını kaybetti.

Hüseyin Naval - @huseyinnaval/Antalya

Akdeniz Üniversitesi'nde İç Mimarlık bölümü öğrencisi olan Aslıhan Kocapınar 14 Kasım Çarşamba günü okuldan çıkıp evine gittiği sırada, okul tarafından sıkça kullanılan ve trafiğin yoğun bir şekilde aktığı caddeden geçecekken trafik kazası geçirip hayatını kaybetti.

HİÇBİR GÜVENLİK ÖNLEMİ YOK

Kültür Mahallesi'nde yaşayan öğrencilerin sıkça kullandığı ve önünde işlek bir caddenin bulunduğu Kültür Kapısı için üst geçit talebiyle defalarca imza toplanmış ve Antalya Büyükşehir Belediyesi Başkanı Menderes Türel'den konuyla ilgili söz alınmıştı.

Fakat verilen sözlerin yerine getirilmemesi ve bölgede herhangi bir yaya güvenliğinin sağlanamaması öğrencilerin hayatını riske atmaya devam ediyor.

'MİLYONLUK KAPI DEĞİL ÜST GEÇİT İSTİYORUZ'

Kocapınar'ın hayatını ihmal nedeniyle kaybettiğini belirten öğrenciler, Akdeniz Üniversitesi Rektörlüğü'ne ve büyükşehir belediyesine sosyal medya üzerinden tepki gösterdi.

İnşaatı hala devam eden ve toplam maliyeti 1 milyon 94 bin lira olan Meltem Girişi kapısının yerine üst geçit istediklerini belirten, Akdeniz Üniversitesi öğrencileri “Gösterişli kapılar değil okula güvenli şekilde gelip gitmek istiyoruz. Lüks kapılar yerine üst geçit yapılması için illa birilerinin ölmesi mi gerekiyor?” diyerek tepkilerini dile getirdi.

 

DAHA FAZLA