Milli Savunma Bakanlığı: İdlib'de Suriye ordusunun ateşi sonucu 5 askerimiz şehit oldu

Milli Savunma Bakanlığı: İdlib'de Suriye ordusunun ateşi sonucu 5 askerimiz şehit oldu

MSB tarafından, İdlib'de Suriye ordusunun açtığı ateşle 5 asker yaşamını yitirdiği, 5 askerin de yaralandığı açıklandı.

İleri Haber

Milli Savunma Bakanlığı'ndan (MSB) yapılan açıklamaya göre İdlib'de Suriye ordusunun açtığı ateşle 5 asker yaşamını yitirdi, 5 asker de yaralandı.

Konuyla ilgili Twitter'dan bir açıklama yapan Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Fahrettin Altun, "Uluslararası hukuktan kaynaklanan haklarımız çerçevesinde İdlib’de insani krizi sonlandırmak amacıyla görev yapan kahraman askerlerimize yönelik saldırıda şehit olan evlatlarımıza Allah’tan rahmet; yaralılarımıza acil şifalar diliyorum," dedi.

Altun'un paylaşımı şöyle:

"Uluslararası hukuktan kaynaklanan haklarımız çerçevesinde İdlib’de şiddeti ve insani krizi sonlandırmak amacıyla görev yapan kahraman askerlerimize yönelik hain saldırıda şehit olan evlatlarımıza Allah’tan rahmet; yaralılarımıza acil şifalar diliyorum.

Yaşanan saldırıya misliyle mukabele edilmiş; düşman hedefleri derhal ortadan kaldırılarak, şehitlerimizin kanı yerde bırakılmamıştır. Bu hain saldırının talimatını veren savaş suçlusu, yalnızca Türkiye’yi değil, uluslararası toplumun tamamını hedef almıştır."

SINIRDA HELİKOPTER HAREKETLİLİĞİ

İdlib'de Suriye Ordusu'nun topçu ateşi sonucu 5 hayatını kaybettiği, 5 askerin de yaralandığı saldırının ardından Hatay'da Suriye sınırında askeri helikopter hareketliliği yaşandı. Hatay'ın Reyhanlı ilçesinde 2 'Skorsky' ve 1 askeri helikopterin, sınır hattına doğru ilerlediği görüldü. Helikopterin tam teçhizatlı oldukları gözlendi. Helikopterler daha sonra sınırı geçerek gözden kayboldu.

ERDOĞAN İLE AKAR ARASINDA GÖRÜŞME

AKP'li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar ile AKP Genel Merkezi'nde görüşme gerçekleştirdi.

ÇAVUŞOĞLU'NDAN AÇIKLAMA

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, İdlib'de Suriye Ordusu'nun top atışı saldırısının ardından Twitter'dan mesaj paylaştı. Çavuşoğlu, "İdlib'de şehit düşen kahramanlarımıza Allah'tan rahmet, yaralı kardeşlerimize acil şifalar diliyorum. Milletçe başımız sağ olsun. Alçaklara misliyle karşılık verdik. Şanlı ordumuz gerekeni yapmaya devam edecektir." ifadelerini kullandı.

AKP’DEN İDLİP AÇIKLAMASI: GÖZLEM NOKTALARINDAN ÇEKİLMİYORUZ

İdlib'de 5 askerin yaşamını yitirmesine yönelik açıklamalarda bulunan AKP Sözcüsü Ömer Çelik, "Gözlem noktalarından çekilmek gibi bir durum söz konusu değildir" diye konuştu.

TÜRKİYE VE RUSYA HEYETLERİ'NDEN İDLİP GÖRÜŞMESİ

Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın başkanlığındaki heyet, Rusya'nın Suriye Özel Temsilcisi Aleksandr Lavrentyev başkanlığındaki heyetle Cumhurbaşkanlığı Sarayı'nda bir görüşme gerçekleştirdi.

Yaklaşık 2 saat süren görüşmenin ardından yapılan Türkiye açıklamada, Soçi Mutabakatının açıkça ihlal edildiği belirtilerek anlaşmanın garantörlerinden olan Rusya Federasyonu'nun üzerine düşen sorumluluğu yerine getirmesi gerektiği mesajı verildiği vurgulandı:

''Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü Büyükelçi İbrahim Kalın başkanlığındaki heyet ile Rusya’nın Suriye Özel Temsilcisi başkanlığında siyasi, askeri ve istihbari temsilcilerden oluşan Rus heyeti ile Cumhurbaşkanlığı Külliyesinde gerçekleşen görüşmede İdlib’deki son durum ele alınmıştır.

NE OLMUŞTU?

Bir hafta önce de Suriye’nin kuzeybatısında bulunan İdlib’de Suriye ordusunun, Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) konvoyuna yaptığı saldırı sonucu 5 asker 3 sivil personel hayatını kaybederken 9 asker de yaralanmıştı. MSB'den yapılan açıklamada önceki pazar gecesi TSK'ye bağlı takviye birlikleri konvoy halinde ilerlerken Suriye ordusu tarafından açılan topçu ateşi tarafından vurulduğu açıklanmıştı.