Milli Savunma Bakanı Akar, sınırda komutanlarla toplandı

Milli Savunma Bakanı Akar, sınırda komutanlarla toplandı

Bakan Akar ve TSK Komuta Kademesi, sınır birliklerinin komutanları ile bir araya geldi.

Erdoğan’la birlikte Ukrayna’ya gidecek heyette yer alan Hulusi Akar, İdlib’deki gelişmelerinin ardından programını değiştirdi. Akar, TSK’nin komuta kademesiyle Suriye sınırına gitti.

Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, karargahta yapılan kısa durum değerlendirmesinin ardından, Türk Silahlı Kuvvetleri'nin (TSK) komuta kademesiyle Suriye sınırına gitti.

Edinilen bilgiye göre, AKP’li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Ukrayna’ya yaptığı ziyaret kapsamındaki heyette yer alan Akar, İdlib'de 4 askerin yaşamını yitirdiği çatışmanın ardından heyetten ayrılarak Ankara'ya döndü.

Akar, beraberinde Genelkurmay Başkanı Orgeneral Yaşar Güler ve kuvvet komutanlarıyla karargahta yapılan kısa durum değerlendirmesinin ardından Hatay’a hareket etti.

AKAR VE KOMUTANLAR HAREKAT MERKEZİNDE

Akar, beraberinde Genelkurmay Başkanı Orgeneral Yaşar Güler, Kara Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Ümit Dündar ve Hava Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Hasan Küçükakyüz ile sınırın sıfır noktasındaki birliklerde incelemelerde bulundu.

Daha sonra TSK’NIN İdlib Gerginliği Azaltma Bölgesi'ndeki faaliyetlerinin yönetildiği Harekat Merkezi'ne gelen Bakan Akar ve TSK Komuta Kademesi, burada sınır birliklerinin komutanları ile bir araya geldi.

İlgili kurum temsilcilerinin de yer aldığı toplantıda ayrıntılı brifing alan Akar, talimatlar verdi.

Akar ve komutanların bölgedeki incelemeleri sürüyor.