Milli Piyango çekilişleri böyle mi yapılıyor?: 'Hayır, hayır geri atalım topu. Daha butona basmadım'

Milli Piyango çekilişleri böyle mi yapılıyor?: 'Hayır, hayır geri atalım topu. Daha butona basmadım'

Yılbaşı öncesi binlerce Milli Piyango bileti satılırken sosyal medyaya düşen bir video, çekiliş öncesi şaibe iddialarının kamuoyunda tartışılmasına neden oldu.

İleri Haber

Milli Piyango'nun yılbaşı özel çekilişinde büyük ikramiye 70 milyon lira olarak belirlenirken, tam biletin 70, yarım biletin 35, çeyrek biletin 17,5 liradan satılacağı açıklandı. 31 Aralık gecesi yapılacak Milli Piyango çekilişleri öncesinde şaibe iddiaları yine gündeme geldi.

BÜYÜK İKRAMİYE 390 MİLYON 920 BİN TL

Yılbaşı özel çekilişi kapsamında ödenecek toplam ikramiye tutarı ise 390 milyon 910 bin TL olarak açıklandı. Ancak yılbaşı özel çekilişine sayılı günler kala sosyal medyada paylaşılan görüntüler, tartışma yarattı. 

9 Ekim 2018 tarihli Milli Piyango çekilişine ait olduğu söylenen videoda, daha butona basılmadan sonuçların belirlendiği dikkat çekti.

Görüntülerde tartışma yaratan nokta ise, amorti numaralarının çekilişindeki bir an.

'HENÜZ DAHA BUTONA BASMADIM'

Görüntülere göre; olay şu şekilde gerçekleşiyor:

- Noter huzurundaki Milli Piyango heyeti, çekilişe amorti numaralarla başlıyor ve ilk amorti numarası 4 olarak çıkıyor.

- İkinci amorti numarası için, 5'ten 9'a kadar olan toplar çekiliş küresine atılıyor. Daha butona basılmadan, küreden 6 numarası çıkıyor.

- Heyetteki moderatör, "Hayır, hayır. Geri atalım topu. Henüz daha butona basmadım" diyerek çekilişi tekrarlatıyor. Tekrarlanan çekilişte amorti numarası yine 6 çıkıyor.

AKP, MİLLİ PİYANGO YAYINLARINI KALDIRMIŞTI

Görüntülerde; kürenin arkasında bir kişinin olması, butona basmadan topun düşmesi ve butona bastıktan sonra da aynı numaranın çıkması soru işaretlerine neden oldu.

AKP iktidarında reyting olmadığı iddiasıyla Milli Piyango ve diğer Şans Oyunları'na ait çekilişler canlı yayından kaldırılmıştı. Çekilişlerin manipüle edildiği iddiaları Meclis'te sık sık gündeme gelmesine rağmen Milli Piyango Genel Müdürlüğü'nden veya iktidar odaklarından bugüne kadar herhangi bir açıklama yapılmadı.