Milli Eğitim'den okullara skandal 'Nihat Hatipoğlu' talimatı

Milli Eğitim'den okullara skandal 'Nihat Hatipoğlu' talimatı

Kartal İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından okullara skandal bir yazı gönderildi.

Evrensel’den Eylem Nazlıer’in haberine göre; Kartal İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ilçedeki okullara gönderdiği yazıda, öğrencilerin ATV'de yayınlanan ‘Nihat Hatipoğlu Sorularınızı Cevaplıyor’ adlı programa telefonla bağlanarak, dini içerikli sorular sormasını istedi.

Kartal İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü'nün bu talebinin ATV'den gelen istek üzerine olduğu belirtilirken, Pendik Süreyya Paşa İlkokulu ve Kartal Şehit Şükrü Bayrakçı İlkokulu’na Kartal İlçe Milli Eğitim Müdürü Ali Rıza Aka imzasıyla gönderilen resmi yazıda şu ifadeler yer aldı:

“ATV ekranlarında yayınlanan Prof. Dr. Nihat Hatipoğlu "Sorularınızı Cevaplıyor" adlı programda Resmi/Özel okullarla canlı bağlantı kurup öğrencilerin din ve İslam üzerine sorularını canlı yayında cevaplama isteği ile ilgili İlgi (a) sayılı İl Milli Eğitim Müdürlüğünün yazısı ile ilgi (b) sayılı e-posta ve ilgi (c) sayılı Valilik Oluru ekte gönderilmiştir. Bilgi ve gereğini rica ederim.”

‘GERİCİLİĞİ YAYGINLAŞTIRMA ÇABASI’

Eğitim-Sen 5 No’lu Şube Başkanı Ata Esen konuyla ilgili yaptığı açıklamada, “Milli Eğitim Bakanlığı tarafından gericiliğin yaygınlaştırması gibi bir özel çaba var. Özel bir televizyon kanalında dini program yapan birinin programına öğrencilerin bağlanıp soru sorması için seferberlik ilan ediliyor. Devletin resmi kurumu buna alet ediliyor. Bundan acı ve vahim bir şey olamaz. Eğitim-Sen olarak  geçmişte yaptığımız gibi bugünde bunların karşısında olacağız” dedi.

DAHA FAZLA