Milli eğitimde silahlı eğitim: Hedefi en iyi vuran, Öğretmenler Günü’nde kupa alacak!

Milli eğitimde silahlı eğitim: Hedefi en iyi vuran, Öğretmenler Günü’nde kupa alacak!

Milli Eğitim’de kurulan poligonda, ‘turnuva’ adı altında öğrenci ve öğretmen beraber silahlı atış talimi yaptı. Hedefi en iyi vuran öğretmenler 24 Kasım Öğretmenler Günü’nde kupa alacak.

Osmaniye'ye bağlı Toprakkale'de Kaymakam Gürsel Temurci'nin onayıyla, Toprakkale İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ve Halk Eğitim Merkezi'nin de bulunduğu binada 'turnuva' adı altında öğretmenler için “Havalı Tabanca Atıcılık Kaymakamlık Öğretmenlik Kupası” etkinliği düzenlendi. Turnuvada öğrenci ve öğretmenlere beraber silah atışı yaptırıldı. Uzman pedagoglar, çocuklar ile silahları yan yana getirmenin bir tür çocuk istismarı olduğunu söyleyerek, "Şiddet içeren görüntüler, çocuğun zihninde şiddeti normalleştirip özendiriyor. Son derece riskli bir durum var. Soruşturma açılmalı ve bu işten hızla vazgeçilmelidir" dedi.

‘ÇOCUK VE SİLAHI YAN YANA GETİRMEK DE İSTİSMARDIR’

Uzman Pedagog /Aile Danışmanı Soner Koşan, “Çocukların rol model aldığı öğretmenlerin silah kullanması ve iyi bir aktivite gibi birlikte yapılması çok yanlıştır. Bilişsel, ruhsal hassasiyet seviyesi yüksek ve manipülasyona açık yaşlardaki çocuklar ile silahları yan yana getirmek de bir tür çocuk istismarıdır” dedi.

‘ŞİDDET NORMALLEŞTİRİLİYOR’

Umut Vakfı Yönetim Kurulu üyesi Psikiyatrist Dr. Ayhan Akçan, “Milli Eğitim'de böyle bir eğitim kabul edilemez. Şiddet içeren görüntüler, çocuğun zihninde şiddeti normalleştirip özendiriyor. Hangi silah türü olursa olsun, amaç hedefi vurarak öldürmektir. Son derece riskli bir durum var. Soruşturma açılmalı ve bu işten hızla vazgeçilmelidir” diye uyardı.

MİLLİ EĞİTİMDEN TEŞEKKÜR

Sözcü'den Sultan Uçar'ın haberine göre, Milli Eğitim yarışma sonucunu, “Tüm katılımcıları tebrik ederiz. Katkılarından dolayı Toprakkale Kaymakamımız Gürsel Temurci, İlçe Milli Eğitim Müdürümüz Durmuş Sağlam, İlçe Milli Eğitim Şube Müdürlerimiz Burak Kısaoğlu, Mustafa Şeker, Ömer Gürsoy, Halk Eğitim Merkezi Müdürü İbrahim Kızıl, Müdür Yardımcısı Ali Bekirçavuşoğlu, Hakem Ahmet Nudai Oğraş ve emeği geçen herkese ilçe milli eğitim müdürlüğü olarak teşekkür ederiz” diye duyurdu.