Milli Eğitim Bakanı: Yapay zekaya yöneliyoruz

Milli Eğitim Bakanı: Yapay zekaya yöneliyoruz

Ankara'da düzenlenen çalıştayda konuşan Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, önlerine koydukları bir 2023 hedefi olduğunu söyledi. Selçuk, yapay zekaya yöneldiklerini kaydetti.

Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, bakanlığın Ankara'da  'AB Türkiye Delegasyonu İş Birliğiyle 2023 Eğitim Vizyonu' adıyla düzenlediği çalıştayda konuştu.

Selçuk,' 2023 eğitim vizyonu' için "Türk eğitim sistemi bileşenlerinde makasın açılmasına izin vermemek, dünya barışı ve huzuru için her zaman gereğini yapacak insanlar yetiştirmek olarak ifade edilebilir" dedi.

"Oyunun ortasında ya da içinde kuralı değiştirmeden ilerlemeye gayret ediyoruz" diyen Selçuk, "Bu yürüdüğümüz yolda sürprizlerle karşılaşmamak, öğrencilerimize sıklıkla değişen sistem sunmamak, aileleri daha huzurlu kılmak için simülasyonların katkı sağladığını düşünüyoruz" şeklinde konuştu.

'OYUNUN ORTASINDA KURAL DEĞİŞTİRMEDEN İLERLEMEYE GAYRET EDİYORUZ'

Bakan Selçuk'un konuşmasından öne çıkanlar şöyle:

"Oyunun ortasında ya da içinde kuralı değiştirmeden ilerlemeye gayret ediyoruz. Bu yürüdüğümüz yolda sürprizlerle karşılaşmamak, öğrencilerimize sıklıkla değişen bir sistem sunmamak, aileleri daha huzurlu kılmak için bu simülasyonların katkı sağladığını düşünüyoruz. Çevresel faktörlerin, uluslararası bazı aktörlerin çeşitli belirsizlikleri insanlık gündemine empoze ettiği bugünün dünyasında biz bu belirsizlikleri biraz gündemimizden uzak tutmaya çalışıyoruz. Ayrıca teoriğin ve pratiğin bir arada olmasıyla ilgileniyoruz; çünkü bunların ayrık olması işin doğasından uzaklaşması anlamına geldiğini de gösteriyor. Çift kanatlı okumanın peşindeyiz. Talim ve terbiyenin iç içe geçtiği, teori ve uygulamanın birbirinin içerisinde yer aldığı bir yaklaşımdan söz ediyoruz. Türk mütefekkiri İsmail Hakkı Baltacıoğlu'nun tabiriyle üretimden söz etmeye çalışıyoruz. Burada en az devlet aklı kadar önemli gördüğümüz kendi seyrinde Türkiye'nin daha müreffeh bir toplum olmasını sağlayacak eğitim aklına ulaşmayı da hedefliyoruz."

'YAPAY ZEKAYA YÖNELİYORUZ'

"Belki yapay zeka temelli kendi kendine öğrenen karar destek sistemleri ile politik analizlerini çok daha rahat yapabilen bir Milli Eğitim Bakanlığı'na doğru da yöneliyoruz. Biz çocuklarımızı bugünkü suni gündemlerin içerisinde çok bulundurmak istemiyoruz. Çocuklarımızın hayatına dokunma zorunluluğunun farkındayız. Onların kendi öz, içsel potansiyellerini ve parmak izi kadar özel- kişisel müfredatlarını açığa çıkarmalarına yardımcı olmak temel hedeflerimiz arasında. Araçlarda zengin, amaçlarda fakir olmak bizim son isteyeceğimiz şey. Biz araçlarda da amaçlarda da zengin bir toplumu taahhüt ediyoruz'' diye konuştu.

DAHA FAZLA