Milli Eğitim Bakanı Selçuk: LGS'yi yapmak istiyoruz

Milli Eğitim Bakanı Selçuk: LGS'yi yapmak istiyoruz

Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, LGS sınavını yapmak istediklerini açıkladı.

Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, bir televizyon kanalında açıklamalarda bulundu. Liselere Geçiş Sınavı hakkında bir soruyu da yanıtlayan Selçuk, "Bu sınavı yapmak istiyoruz" ifadelerini kullandı.

OKULLAR AÇILACAK MI?

Ülke TV'de bir programa konuşan Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, okulların ne zaman açılacağına dair yaptığı açıklamada, "Birçok kişi tekrar tekrar soruyor. Bizim vazifemiz bin kere cevap vermek. Biz istiyoruz ki bir an önce okullar açılsın. Çocuklarmız öğretmenlerine kavuşsunlar. Türkiye'deki ve dünyadaki gidişatı takip ediyoruz. Bir takım açıklamalar var bu açıklamaları da göze alarak bazı hazırlıklar yapıyoruz." dedi

TELAFİ EĞİTİMİ HAKKINDA

İmkan olması durumda telafi eğitimlerinin bu aylarda gerçekleştirileceğini belirten Bakan Selçuk, "Telafi eğitimini bütün olarak ele alıyoruz. Okullar diyelim ki Mayıs'ta Haziran'da açıldı bir programımız var. Nasıl ve ne kadar bir süre de yapabiliriz diye hesaplamalar yaptık. Bu aylarda imkanımız olursa telafiye başlayacağız. Olmazsa başka ayrı bir programda düzenledik. Uzaktan eğitimin daha sonraki dönem eğitimini de içerecek şekilde çalışmalarımız devam ediyor" şeklinde konuştu.

KARNELER NASIL DÜZENLENECEK?

Karnelerin nasıl düzenleceği hakkında konuşan Selçuk, "Birinci dönem notlarının ele alındığı bir süreç olacak. Önümüzdeki süreçte telafi eğitimi ne zaman olacağı şeklinde bazı somut açıklamalarını yapma dönemine de gelmiş bulunuyoruz." ifadelerini kullandı.

LGS YAPILACAK MI?

Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk "Güney Kore'deki gibi statlarda ya da açık havada sınav olma gibi durum olabilir mi?" sorusuna ise, 

"Tabiki de olabilir. Mümkünse zamanında eğer mümkün olmazsa en kısa zaman içerisinde bu sınavı yapmak istiyoruz. Online olmamak şartıyla öncelik sağlık olarak belli düzenlemelerle bu sınavı yapabiliriz. Bunlarla ilgili çalışmalarımız da yaptık. Bunun değerlendirilmesi yapılır. Farklı uygulamalara da açığız. yanıtını verdi.

DAHA FAZLA