Milli Eğitim Bakanı Özer: Benden reform beklemeyin

Milli Eğitim Bakanı Özer: Benden reform beklemeyin

Milli Eğitim Bakanı Özer, “Benden reform beklemeyin, amacım mevcut hizmetleri geliştirmek, eksikliklerimizi gidermek” açıklamasında bulundu.

Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer, koronavirüs salgını gölgesinde devam eden yüz yüze eğitimdeki son gelişmeleri ilişkin konuştu.

Sözcü’den Saygı Öztürk’e konuşan Bakan Özer, “Geldiğimiz nokta sevindirici. Sınıf bazlı karar alıyoruz. Problem varsa onu tüm ilçe ya da ildeki okullar için değil, o okul için çözüyoruz. Bugün için söylüyorum. Ülkemizdeki 850 bin sınıftan, salgın nedeniyle kapalı olan sınıf sayısı 2 bin 155’dir” diyen Bakan Özer, “Dijital içerikli eğitim materyalleri yatırım yapanların okulların açılmasını istemiyordu. Okulların açık kalmaması için de ekonomik bir sürü dinamik var” dedi.

Toplumda Covid-19 vakaları artarken, okulda artmadığını, kaydeden Bakan Özer “Vaka yeri okullar değil” diye konuştu.

'ÖNCELİĞİMİZ REFORM DEĞİL'

Covid-19’dan önceki duruma göre okulla gelen öğrenci sayısında da azalma değil, yükseliş olduğunu belirten Özer şunları kaydetti:

"Her bakana göre reform yapılmaz. Yapılan değişikliğin sonucu alınmalı. Açıkçası benim önceliğim reform değil, mevcut hizmetleri sürekli gözlemleyip geliştirmek, eksikliklerimizi gidermektir. Ayrıca şu anda eğitimde ‘reform’ diye bir gereksinimiz yok. Okul, öğrenci, öğretmen sayımız arttı. Bazılarının ‘eğitimde kötüyüz’ iddiası doğru değil. PISA ve TİMSS araştırmaları da puanını en çok artıran ülke olduğumuzu ortaya koydu. Ama bu konuşulmuyor. Ortaöğretimde okullaşma oranımız yüzde 88’e ulaştı. Bakanlığımızın eğitimde kaliteyi artırırken bizim önceliğimize katkısı olup olmadığına bakıyoruz.”

DAHA FAZLA