Milletvekilleri Baş, Başarır ve 3 isim hakkında soruşturma

Milletvekilleri Baş, Başarır ve 3 isim hakkında soruşturma

AKP'lilerin hedef göstermesinin ardından milletvekilleri Erkan Baş ve Ali Mahir Başarır dahil 5 isim hakkında soruşturma başlatıldı.

Edremit Kitap Fuarı'ndaki panel ve söyleşirlerde açıklamaları nedeniyle milletvekilleri Erkan Baş ve Ali Mahir Başarır ile birlikte gazeteci Yavuz Selim Demirağ ve eski millletvekili Mehmet Tüm ve eski CHP il yöneticisi Murat Akbaş hakkında soruşturma başlatıldı.

Balıkesir'de Edremit Belediyesi tarafından gazeteci Necdet Saraç'ın genel koordinatörlüğünde kitap fuarı düzenlendi. 13 Ağustos'ta başlayan ve 9 gün süren 5. Edremit Kitap Fuarı kapsamında düzenlenen panel ve söyleşilerde konuşmacı olarak yer alan 5 isim hakkında, AKP'li isimlerin hedef göstermesinin ardından iktidara yönelik eleştirilerin nedeniyle soruşturma başlatıldı.

PANEL VE SÖYLEŞİLER SUÇ SAYILDI

Türkiye İşçi Partisi (TİP) Genel Başkanı ve İstanbul Milletekili Erkan Baş hakkındaki soruşturmada, 19 Ağustos tarihinde düzenlenen "Siyasetin Solu" adlı panelde yaptığı konuşma gerekçe gösterildi. 

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Mersin Milletvekili Ali Mahir Başarır hakkındaki soruşturmada ise 20 Ağustos'ta düzenenen "Beşli Çete Kimlerden Oluşuyor" adlı söyleşide yaptığı konuşma gerekçe gösterildi.

Fuarda, 16 Ağustos tarihinde düzenlenen "Demokrasi için Birlik Mümkün mü?" başlıklı panelde konuşan eski CHP Balıkesir Milletvekili Mehmet Tüm ve eski CHP İstanbul İl Başkan Yardımcısı Murat Akbaş hakkında da soruşturma başlatıldı.

Aynı fuarda 21 Ağustos tarihinde "İmamların Öcü" adlı söyleşideki açıklamaları nedeniyle gazeteci Yavuz Selim Demirağ hakkında da soruşturma başlatıldı.

SORUŞTURMA BAŞLATILDI

DHA'nın haberine göre, 5 isim hakkında Cumhuriyet Savcılığı tarafından "Cumhurbaşkanına hakaret" ve "Halkı kin ve düşmanlığa teşvik ve aşağılama" iddiasıyla soruşturma başlatıldı. Ayrıca, AKP Edremit İlçe Başkanlığı da şikâyette bulundu. 

AKP'LİLER HEDEF GÖSTERMİŞTİ

Edremit Kitap Fuarı'nda gerçekleştirilen etkinliklerde AKP iktidarına yönelik eleştirilerin dile getirilmesinin ardından AKP'ye yakın medya kuruluşları konuşmacıları hedef göstermişti. Sosyal medyada da AKP'ye yakın hesaplar konuşmacıları hedef almıştı.

AKP İzmir Milletvekili Hamza Dağ, eleştirilerin "tehdit" olduğunu öne sürerken, AKP Konya Karatay İlçe Yönetim Kurulu Üyesi Faruk Küçükkömürler de "15 Temmuzdaki gibi sokağa çıkarsak kaçacak delik ararsınız" tehdidinde bulundu.