Mike Pompeo İstanbul’da

Mike Pompeo İstanbul’da

Amerika Birleşik Devletleri Dışişleri Bakanı Mike Pompeo İstanbul ziyaretinde bulundu. Pompeo ziyaret sırasında Türkiye’de devlet temsilcileri ve bakanları ile resmi olarak görüşmeyecek olması ABD-Türkiye hattında tartışmaya neden oldu.

ABD Dışişleri Bakanı Mike Pompeo İstanbul'a geldi. Özel uçakla İstanbul Havalimanı’na inen Pompeo’yu ABD İstanbul Başkonsolosluğu görevlileri karşıladı.

Karşılamanın ardından Pompeo, görevlilerle birlikte havalimanından ayrıldı. Bunun yanında havalimanı çıkışında uzun araç kuyrukları oluştu.

ZİYARETİ KRİZ YARATTI

ABD başkanlık seçiminde Donald Trump'ın kaybetmesiyle Dışişleri Bakanı olarak son zamanlarını geçiren Mike Pompeo, bir veda turu olarak başlattığı resmi temasları bir kriz yaratmıştı.

İstanbul'da Rum Ortodoks Patriği Bartholomeos'la görüşecek olan Pompeo'nun Türk yetkililerle bir görüşme hazırlamaması ya da Ankara'ya gitmemesi Türkiye'nin tepkisini çekmişti. Pompeo’nun ziyaretine ilişkin Türk yetkililer, “Pompeo, Çavuşoğlu’nun davetini geri çevirdi” açıklamasını yapmıştı.