MHP'nin itirazı üzerine yeniden yapılan sayımda HDP'nin oyları arttı

MHP'nin itirazı üzerine yeniden yapılan sayımda HDP'nin oyları arttı

Kars’ta MHP’nin itirazı üzerine 167 sandıkta yeniden yapılan sayımda, HDP’nin oyları arttı. Kars Belediyesi Eş Başkanı Ayhan Bilgen MHP'ye, "Kars mitinginde anlattığım Erzurum fıkrasını dinleseydiniz, Kars’taki avukatlar itirazı gereksiz görüyor diye Erzurum’dan avukat getirip MHP oylarının daha da düşük çıkmasına tanıklık etmezdiniz" dedi.

HDP’nin kazandığı Kars’ta MHP’nin itirazı üzerine yeniden yapılan sayımda HDP'nin oyu arttı.

İl Seçim Kurulu tarafından kenttin 167 sandığında yeniden yapılan sayımda, HDP’nin 17 oyu arttı.

HDP’nin Kars Belediyesi Eş Başkanı Ayhan Bilgen, Twitter hesabından “Kars’ta yeniden sayım da bitti. Oyumuz 17 arttı. Sabaha kadar adliye içinde çalışan ve önünde bekleyen herkese teşekkürler” açıklaması yaptı.

MA'nın haberine göre, sayımın yapıldığı Kars Adliyesi önünde soğuk havaya rağmen sabaha kadar ateş yakarak bekleyen HDP’liler, şarkılar eşliğinde halaylar çekti.

HDP’nin Kars Belediyesi Eş Başkanı Ayhan Bilgen, sayım sürerken şöyle konuştu:

'ERZURUM'DAN AVUKAT GETİRİP MHP OYLARININ DAHA DÜŞÜK ÇIKMASINA TANIKLIK ETMEZDİNİZ'

"Siyaseti Ankara’dan dizayn etmeye çalışmak seçimde de sayımda da yerelin sırtında yük. İttifak olmasaydı belki Kars seçimini daha zor alırdık. Kimseyi suçlamayın 2+2 siyasette 4 etmeyebilir. MHP Genel Merkezi tümünü saydırmakta ısrarlı. Kars mitinginde anlattığım Erzurum fıkrasını dinleseydiniz, Kars’taki avukatlar itirazı gereksiz görüyor diye Erzurum’dan avukat getirip MHP oylarının daha da düşük çıkmasına tanıklık etmezdiniz."