MHP'liler Özgür Özel'in üzerine yürüdü

MHP'liler Özgür Özel'in üzerine yürüdü

TBMM'de MHP ve CHP milletvekilleri arasında gerginlik yaşandı. Yaşanan gerginlik sırasında bazı MHP'lilerin CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel'in üzerine yürüdüğü görüldü.

TBMM Genel Kurul’unda milletvekilleri, Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi’ne ilişkin değerlendirmede bulundu. MHP’li bazı milletvekilleri CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel’in üzerine yürüdü.

MHP Grup Başkanvekili Erkan Akçay, başkanlık sistemine ilişkin “Artık geri dönüş olmayacaktır. Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi’nin kefil ve referansı milli irade ve siyasal tarihimizdir. Bu sisteme günlük siyasi dürtülerle değil, bir zaruret sonunda geçilmiştir. Yapacağımız iş, bu sistemin bütün kurum ve kurallarıyla yerleşip işletilmesine çalışmaktır. Her an ad altında olursa olsun eski sisteme dönüş özlemi taşımak siyasal gericiliktir” dedi.

'BU REJİMİ EN ÇOK İKTİDAR TARTIŞIYOR'

CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel, Akçay’ın “siyasal gericilik” sözlerine tepki göstererek “Güçlü Meclis” söyleminin billboardlarda kaldığını belirtti. Özel, "İktidar partisine mensup milletvekilleri dahi, genel başkanlarının başkanlığındaki değerlendirme toplantılarında, bakanların Meclis’e gelmemesini, yürütmenin milletvekillerinden kopukluğunu, eleştirilerin bakanlar tarafından dikkate alınmadığını söylüyorlar. Bu rejimi, yeni dönemi en çok iktidar partisi kendi içinde tartışıyor, tartışmaya da muhtaç” dedi.

Özel’in “Biz İstanbul seçimlerinde onurla, gururla, kararlılıkla mücadele ederken ‘Seçim tekrar edilirse mitili İstanbul’a atıp oradan ayrılmayacağım’ diyenlerden değil, mitili oraya atacağım diye devletin arabasıyla cafcaflı gidip daha sonra, iki gün içinde havluyu atansınız. Mitil atmaya gelip havlu atan Milliyetçi Hareket Partisi, sana söylüyorum” sözleri üzerine MHP’liler Özel’in üzerine yürüdü.