MHP'li meclis üyesinden AKP'li başkan hakkında suç duyurusu

MHP'li meclis üyesinden AKP'li başkan hakkında suç duyurusu

Kastamonu Doğanyurt'ta, MHP'li meclis üyesi Mustafa Hamdullah Kayıran, AKP'li belediye tarafından alınmış gibi fatura düzenlenen binlerce liralık malzemenin aslında belediyeye gelmediğini belirleyerek suç duyurusunda bulundu.

Kastamonu'nun Doğanyurt Belediyesi Meclis ve Denetim Kurulu üyesi Hamdullah Kayıran, Belediye Başkanı Ahmet Kaya hakkında “zimmet ve evrakta sahtecilik” iddiaları ile suç duyurusunda bulundu.

Sözcü'den Ali Ekber Ertürk'ün haberine göre suç duyurusunda MHP'li Mustafa Hamdullah Kayıran ‘müşteki' olarak yer aldı. Dilekçenin ‘şüpheli' bölümünde ise AKP'li Belediye Başkanı Ahmet Kaya'nın adı bulunuyor.

Denetim Kurulu'nda yer alan tespitler ise şu şekilde:

- Fatura tarihlerinde, faturada belirtilen malların belediyeye girişi yapılmamıştır. Denetim Komisyonu tarafından Belediye Başkanlığı'na rapor sunulduktan sonra apar topar malzeme teminine geçilmiştir.

- 6 fatura usulsüz düzenlenmiş, ödemeleri usulsüz yapılmıştır. Doğrudan temin alımlarında 35 bin TL sınır olması sebebiyle, tek faturada alınması mümkün olmayan malzemeler, parça parça ve aynı tarihte kesilmek suretiyle usulsüzlük yapılmıştır. Malların eksiksiz alındığına yönelik sahte evrak tanzim edilmiştir.

- 293 bin 677 TL meblağ karşılığı mal ve malzemelerin belediye depolarında mevcut olmaması sebebiyle zimmet suçu oluşmaktadır. Malzemelerin alımından sorumlu S.D. adlı personel, “Başkanı uyardım ancak yine de imza atmamı istedi. Başkana karşı gelemezdim” demiştir.