MHP'li Enginyurt yalan söylemiş: iPhone'u kırmadım

MHP'li Enginyurt yalan söylemiş: iPhone'u kırmadım

iPhone kırmasıyla hafızalara kazınan MHP'li Cemal Enginyurt ve CHP'li Özgür Özel arasında çıkan 'iPhone kırma tartışması'nda Enginyurt 'iPhone kırmadım' diyerek kendi kendini yalanladı.

İleri Haber

Meclis'te MHP Ordu Milletvekili Cemal Enginyurt ve CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel arasında 'iPhone kırma' tartışması yaşandı. Enginyurt'un "Sözünden dönen namerttir" lafı üzerine CHP'li Özel'in MHP'li milletvekillerinin 'sözünden döndüğü' örnekleri tek tek sayması üzerine Genel Kurul'da CHP sıralarından alkış ve gülme sesleri yükseldi.

Meclis Genel Kurulu'nda yaşanan tartışmada MHP'li Enginyurt'un CHP'li Özgür Özel'e "Söylediği sözden geri adım atan namerttir. Hiç dönmedim, dönmeyi de düşünmüyorum" demesi üzerine Özel şunları hatırlattı:

'IPHONE'U KIRIP 'BRUNSON GİDİNCE ORTADA KALDIK' DİYEN BİZ DEĞİLİZ'

"Önce, ABD'yi protesto etmek için iPhone'u kırıp sonra 'Brunson gidince ortada kaldık, gitti bizim iPhone' diyen biz değiliz. 'Bu nasıl ittifak?' diye serzenişte bulunup 16 Kasım günü basın açıklaması yapıp 'AKP için 31 Mart'ta durum hiç de iyi görünmüyor' diye başlayan açıklamadan sonra 'Sayın Devlet Bahçeli'nin açıklamaları kendisini bağlar, bizi bağlamaz' lafından sonra 'Doğru söylüyor Genel Başkanım, benim sözlerim değil, Genel Başkanımın dedikleri doğru' diyen ben değilim." 

'EYT'YE ONCA SÖZ VERİP GENEL MERKEZ'DEN TALİMAT GELİNCE OYUNU GERİ ÇEKEN BEN DEĞİLİM'

"Ayrıca, emeklilikte yaşa takılanlara (EYT) onca söz verip oylamada önce 'evet' oyu verip, sonra onu 'tweet' olarak atıp Genel Merkez'den başka talimat gelip tavır değişince 'tweet'i silen de ben değilim. Sözünden dönen namerttir!"

MHP'Lİ ENGİNYURT YALAN SÖYLEMİŞ: IPHONE'U KIRMADIM

CHP'li Özel'in sözleri üzerine tekrar söz alan MHP'li Enginyurt, bu sefer de daha önceden kırdığını söylediği iPhone'unu kırmadığını söyledi. Enginyurt, sözünde "iPhone'u kırmadım. Sen her şeyi takip ediyorsun, özellikle benim tweetlerimi yakından takip ediyorsun ama beni yakından takip etmiyorsun. iPhone'umu Beyaz TV'de de geri verdiğimi, yerine bir başka marka telefon aldığımı basın açıklamamda söyledim. İl başkanım yanımda, basın bunu haber yapsın diyerek, demo bir telefonu kırmıştır, maksat bunun haber olmasıydı" ifadelerini kullandı.

MUHALEFET VEKİLLERİ SEVİNDİ DİYE EYT OYUNU GERİ ÇEKMİŞLER

Enginyurt, EYT önergesine kabul oyu verip sonra ret oyu vermelerini ise şu şekilde savundu: Emeklilikte yaşa takılanlara gelince, önergeye kabul oyu verdik ama baktık ki horon oynuyorsunuz, halay çekiyorsunuz, dedik ki: "Araştırma önergesi ve komisyonu emeklilikte yaşa takılanların hiçbir işine yaramayacak. İnşallah, AKP'lilerle bir araya gelir, konuşur... Emeklilikte yaşa takılanların kanuna ihtiyacı var. 4447 sayılı kanun yanlış uygulanmış, geriye yönelik uygulanmıştır, bunun değişmesi için mücadele etmemiz gerekir.