MHP'li belediyeden işçi kıyımı: Gerekçe yok!

MHP'li belediyeden işçi kıyımı: Gerekçe yok!

31 Mart seçimlerinde İzmir'in Aliağa Belediyesi'ni MHP kazandı. Belediye, 6 temizlik işçisinin iş akitlerine hiçbir gerekçe göstermeden son verdi.

Özgür Yılmaz - @ozguryilmaz344

31 Mart yerel seçimlerinde İzmir'in Aliağa ilçesinde belediyeyi Milliyetçi Hareket Partisi kazandı. Belediye, 6 temizlik işçisinin iş akitlerine hiçbir gerekçe göstermeden son verdi. İşçiler, haksız işten çıkarılmaların telafisi sağlanana kadar Aliağa Demokrasi Meydanı'nda nöbette olacaklarını belirtti. 

İleri Haber'e konuşan DİSK'e bağlı Genel İş sendikasına üye olan işçilerden 6.5 senelik çalışan Mehmet Emin Çamur, "Saat 05.30 gibi muhasebeden telefon aldık iş akitlerinize son verildi diye. Yazılı tebligat olmadan işimize gelmeye devam edeceğiz dedik. 1 gün sonra da yazılı tebligatları gönderdiler. Bu süreçte gerekçeyi sorduk. Bize bir sebep göstermediler. 4. maddeden atıldığımız söylendi. Bu maddeye baktığımızda da işverenin tek taraflı fesih olduğunu gördük. Randevu talep ettik, cevap vermediler" şeklinde konuştu.

Sendikanın görüşme taleplerine ve olumlu tavrına cevap verilmediğini belirten Çamur "Sendika süreci görüşmeye başladıktan sonra başkanın haberi olmadığı söylendi. Ancak daha sonra sürecin başkanın sorumluluğunda olduğu söylendi. Ancak başkanla görüşme sağlanamadı. Cuma günü de 3 kişinin daha haberi geldi. Onların da iş akitlerine son verildi. Sürecimiz böyle başladı. Ondan öncesinde bir sıkıntımız yoktu. Çalışma sürecinde herhangi bir arkadaşımızın yazılı tutanağı, şikayeti yok. Davamız ekmek davasıydı. Bugünkü direnişimizin sloganı da 'İşimizi, ekmeğimizi geri istiyoruz' şeklindeydi" ifadelerini kullandı.

İş akitleri geçtiğimiz hafta çarşamba günü sonlandırılan ve dün bir basın açıklaması gerçekleştiren işçiler, bugün nöbete başladı. İleri Haber'e konuşan işçiler, "Bu haksız işten çıkarılmanın telafisi sağlanana kadar direnişimize devam edeceğiz" şeklinde konuştu. 

Türkiye İşçi Partisi İzmir İl Örgütü'nün ziyaret ettiği işçiler "Sebepsiz işten atıldık, mağduruz. Eve gittiğimizde çocuklarımız neden işten çıktığımızı sorunca cevap veremiyoruz" dedi.