MHP'li belediyede birçok kişi sınav yapılmadan memur kadrosuna alınmış!

MHP'li belediyede birçok kişi sınav yapılmadan memur kadrosuna alınmış!

Aliağa Belediyesi’nde son 5 yılda 4 özel kalem müdürünün sınav yapılmadan memur kadrosuna alındığı ortaya çıktı.

İzmir'de MHP’li Aliağa Belediyesi’nde Özel Kalem Müdürlüğüne yapılan atamalarının incelenmesi sonucunda, son 5 yılda 4 özel kalem müdürünün sınav yapılmadan memur kadrosuna alındığı ortaya çıktı. Atanan kişilerden biri 8 gün, diğeri ise bir süre sonra memur olarak başka bir kadroya geçirildi.

Birgün'den Aycan Karadağ'ın haberine göre, Sayıştay’ın raporunda belediyenin atamalarla ilgili olarak savunmasında meclisin çoğunluğunu oluşturan muhalefet partileri tarafından reddedilmesi ve bu nedenle acil ihtiyaç duyulan atamaların Özel Kalem Müdürlüğü vasıtasıyla yapıldığı belirtildi.

Sayıştay’dan gelen yanıtta, “Sonuç itibariyle, Özel Kalem Müdürlüğü’ne yapılan atamalarda; öncelikle belediyede çalışan memurlardan ya da diğer kamu kurum ve kuruluşlarında çalışan memurlardan olması gerekliliğine uyulmadığı, bir seçim dönemi boyunca çalıştırılması esasına riayet edilmeyerek bu kadronun memuriyete sınavsız atama yolu olarak kullanılır hale geldiği, bu suretle kanun önünde eşitlik, kamu görevine girmede eşitlik ve liyakat ilkesine aykırı bir durumun oluşturulduğu tespit edilmiştir” ifadeleri yer aldı.

'İKİ SÖZLEŞMEDE BELEDİYEYE GELİR SAĞLAYACAK HÜKÜM YOK'

Raporda, Aliağa Belediyesi ile bir firma arasında cam ambalaj atıklarının toplanması için 10 Mart 2019 tarihinde 5 yıllık, kâğıt, plastik ve metal atıkların toplanması için de başka bir firma ile 12 Ocak 2017 tarihinde 3 yıllık sözleşme imzalandığı, ancak bu sözleşmelerde belediyeye gelir sağlayacak bir hüküm yer almadığı da tespit edildi.