MHP’li Belediye Başkanı kızıyla aynı sınava girenleri tehdit etti: 'Belediye benim'

MHP’li Belediye Başkanı kızıyla aynı sınava girenleri tehdit etti: 'Belediye benim'

MHP Çeltikçi İlçe Belediye Başkanı Recep Aydın’ın, kızıyla aynı mülakata giren itfaiye erlerini tehdit ederek, “Bu sınava kızım da giriyor bilmiyor musunuz? Belediye benim, ağzınıza tükürürüm” dediği iddia edildi.

Burdur’un Çeltikçi İlçesi’nin MHP’li Belediye Başkanı Recep Aydın’ın, kızıyla birlikte sınava giren kişileri tehdit ettiği iddia edildi.

Sözcü’den İsmail Akın’ın haberine göre Aydın, kızının da aday olduğu 1 adet itfaiye eri kadrosuna memur alımı için yapılan mülakata girerek diğer 3 adayı tehdit ettiği iddia edildi. Adaylar olayı yargıya taşıdı, CİMER'e şikayet etti. İddiaya göre MHP'li Başkan Aydın, mülakat yapılan salona giren adaylarını tehdit etti. Olaya tepki gösteren adaylar CİMER’e şikayette bulunarak konuyu yargıya taşıdı.

Yapılan sınava uzun süre çalıştığını ve hakkının yenildiğini belirten Emre Sayın, şunları söyledi, “Eylül ayında belediyenin itfaiye eri alımı için sınav yapıldı. Bende aday olarak mülakata girdim Birinci sırada belediye başkanının kızı vardı.

Sınavın olduğu zaman Belediye Başkanı Recep Aydın sınav yerine girerek, ‘Benim kızımın girdiğini biliyorsunuz. Niye geldiniz? Benim belediyem, ağzınıza tükürürüm' dedi.

Daha sonra da komisyon başkanının odasına girdi. Belediye başkanı hakkımız yiyerek kızını kazandırdı. Ben de sınavın iptali ve atamayı durdurma kararı almak için dava açtım. Mahkemeden ilk karar çıktı. Başkanın kızın atamasını durdurdular dava hala devam ediyor. Diğer arkadaşlar ise CİMER'e şikayette bulundu” dedi.