MHP'li belediye 300 taşeron işçiyi ücretsiz izne çıkardı

MHP'li belediye 300 taşeron işçiyi ücretsiz izne çıkardı

Belediye başkanının tekrar alım olacağını ifade ettiğini ancak süre vermediğini söyleyen işçi, ''Asgari ücret ile bir nebze de olsa geçinmeye çalışıyorduk. Şimdi daha da zor durumda kalacağız'' ifadelerini kullandı.

Konya’nın MHP'li Ereğli Belediye Başkanı Hüseyin Oprukçu, temizlik işleri, park ve bahçeler ile fen işlerinin de aralarında olduğu birimlerde görevli 300'e yakın taşeron işçiyle kültür merkezinde basına kapalı toplantı yaptı. Burada işçileri ücretli izine çıkartacağını söyleyen Oprukçu, '‘Yarın işe gelmeyin’' ifadesini kullandı.

Duvar'ın haberine göre, toplantıda konuşulanlar hakkında bilgi veren bazı işçiler beklenmedik bir durum ile karşı karşıya kaldıklarını ifade ederek, “Ramazan ayı öncesinde ücretsiz izin adı altında işten uzaklaştırılmamız bizleri derinden üzdü. Asgari ücret ile bir nebze de olsa geçinmeye çalışıyorduk. Şimdi daha da zor durumda kalacağız. Belediye başkanımız kısa sürede tekrar alım olacağını ifade etti ancak süre vermedi. Yeniden alım olursa bütün işçiler ile tek tek görüşeceğini söyledi. Whatsapp’tan şahsımıza bilgi verileceği belirtildi. Alınan bu kararla adeta yıkıldık, tekrar alım olmasını bekliyoruz” dedi.

MHP’li belediye henüz konuya ilişkin bir açıklama yapmadı.