MHP'li başkandan kendisi için 350 milyon TL'lik imar rantı

MHP'li başkandan kendisi için 350 milyon TL'lik imar rantı

MHP'li Cengiz Ergün, belediye meclisindeki karar ile kendisine ait arazilerde daha fazla kat izni aldı.

Manisa Belediyesi'nin meclisinde yapılan imar planı değişikliği MHP'li başkan Cengiz Ergün'ün ve ailesine ait alanların imar izni 15 kata çıkarıldı. CHP Yunusemre İlçe Başkanlığı İmar Komisyonu Başkanı, 350 milyon TL'lik imar rantı elde edildiğini söylerken; CHP  Milletvekilli Ahmet Vehbi Bakırlıoğlu da "Manisa tarihinin en büyük imar yolsuzluğu ile karşı karşıyayız" dedi.

MHP’li Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün’ün kızına yaptığı "imar kıyağı"nın ardından şimdi de kendisine "kıyak" yaptığı ortaya çıktı. Belediye meclisinde yapılan 1/1000’lik imar planı değişikliği sonrasında Uncubozköy Mahallesi’nde Cengiz Ergün ve ailesine ait olan alanların birleştirildiği ve 5 kat imar izninin 15 kata çıkartıldığı öğrenildi. Ayrıca yapılan değişiklikle araziler arasındaki yol da iptal edildi.

'İMAR HAKKI DEĞİL İMAR RANTI'

BirGün'den Aycan Karadağ'ın haberine göre CHP Yunusemre İlçe Başkanlığı İmar Komisyonu Başkanı Ferdi Zeyrek yaptığı açıklamada, "Cengiz Ergün bu şekilde imar rantından dolayı yaklaşık 128 tane 70 metrekarelik daire elde etmiş oluyor. Yaptığımız tespit ile birlikte burada minimum 350 milyon TL'lik imar rantı elde etmiş. Bu bir imar hakkı değil, tam bir imar rantıdır. Bu yapılan çalışmayı kentin başka yerlerine yapsalardı da halk yararlansaydı daha iyi olmaz mıydı? Cengiz Ergün yaptığı bu imar değişikliği ile halka değil, ranta hizmet etmeyi tercih etmiştir" diye konuştu.

'MANİSA TARİHİNİN EN BÜYÜK İMAR YOLSUZLUĞU'

CHP Manisa Milletvekilli Ahmet Vehbi Bakırlıoğlu ise "Manisa tarihinin en büyük imar yolsuzluğu ile karşı karşıyayız" dedi ve "İmar planları bir şehrin geleceğini şekillendirmek için yapılır. Ama görüyoruz ki Cengiz Ergün şehrin geleceğini bir tarafa bırakmış, ailesinin ve kendi geleceğini düşünme yoluna gitmiş. Cengiz Ergün rant peşinde koşarak emin insan olmaktan çıkıp, rant insanı haline gelmiştir. Şehrin geleceğine ihanet etmektedir. Böyle bir düzenlemeyi bir baba evladına yapamaz" ifadelerini kullandı.

KIZINA AİT ALANIN İMAR PLANINI DEĞİŞTİRMİŞTİ

Öte yandan Ergün, geçen yıl ise ormanlık alanın ortasındaki parseli eko-turizm alanı yapmak için imar planını değiştirdi. CHP’li meclis üyelerinin açtığı dava sonrasında alanın Ergün’ün kızı Merve Ergün’e ait olduğu ortaya çıkmıştı.