MHP'li Aycan’dan Erdoğan’a tepki: Karışmasa iyi olur

MHP'li Aycan’dan Erdoğan’a tepki: Karışmasa iyi olur

MHP Genel Başkan Yardımcısı Sefer Aycan, ekonomideki durumla ilgili, "Hükümetin yanlış yaptığını kabul etmesi lazım. Sayın Cumhurbaşkanı para politikalarına müdahale ediyor. Bence etmese daha iyi olur. Merkez Bankası'nın para politikalarına karışmamak lazım" ifadeleriyle eleştirdi. Aycan, ittifak ortaklarına başka konularda da sitemde bulundu.

MHP Genel Başkan Yardımcısı Sefer Aycan, artan döviz kurlarıyla ilgili değerlendirmelerde bulundu. Partilerinin ekonomi politikalarının hükümetle farklı olduğunu belirten MHP’li Aycan, "Dolar, dünya piyasalarında değer kazanıyor. ABD'nin para politikası değişti. Doları çekiyor ve faiz oranlarını yükseltti. Genel anlamda tabi bu doların dünyada değer kazanmasına sebep oldu ama bizim de yanlışlarımız var. Söylüyorum, Sayın Cumhurbaşkanını eleştirmek için söylemiyorum ama para politikalarına müdahale ediyor. Bence etmese daha iyi olur. Merkez Bankası'nın para politikalarına karışmamak lazım" dedi.

MHP’Lİ AYCAN: AKP İLE İLİŞKİMİZ KAPSAMLI DEĞİL

Partisinin Dulkadiroğlu İlçe Teşkilatı'nın verdiği iftar yemeğinde konuşan Aycan, 16 Nisan referandumundan bu yana MHP ile AKP arasında sıcak bir ilişki olduğunu ancak bu ilişkinin kapsamlı olmadığını söyledi.

AKP’nin ‘terörle mücadele operasyonlarını’ desteklediklerini belirten Aycan, “Bir de cumhurbaşkanlığı hükümet sistemi ile seçimlerde ittifak yaptık. Onun dışında şu anki birlikteliğimizin başka bir anlamı yok” ifadelerini kullandı.

SİTEM Mİ, TEDBİR Mİ?: İKTİDAR ORTAĞI DEĞİLİZ

Aycan, “Biz hala muhalefet partisiyiz, hükümet değiliz, hükümet ortağı değiliz, iktidar ortağı değiliz. Onun için yapılanlardan yapılmayanlardan, olanlardan olmayanlardan MHP'yi sorumlu tutmamanız lazım, bu konular dışındaki konuları kastediyorum" diye ekledi.

‘HÜKÜMETİN YANLIŞ YAPTIĞINI KABUL ETMEK LAZIM’

MHP Genel Başkan Yardımcısı Sefer Aycan, ekonomiyle ilgili bir soru üzerine ekonomi politikalarında hükümetten farklı düşündüklerini belirterek şunları söyledi: "Bir takım yanlışlıklar var tabii ki. Yani hükümetin de yanlışlar yaptığını kabul etmek lazım ben o görüşteyim. Evet dış baskılar var, dış etkiler var. Dolar, dünya piyasalarında değer kazanıyor. ABD'nin para politikası değişti. Doları çekiyor ve faiz oranlarını yükseltti. Genel anlamda tabi bu doların dünyada değer kazanmasına sebep oldu ama bizim de yanlışlarımız var.”

MHP’li Aycan sözlerinin devamında Merkez Bankası’na müdahale eden AKP’li cumhurbaşkanı Erdoğan’ı eleştirdi, “Karışmasın” dedi. O sözler şöyle:

“Söylüyorum, Sayın Cumhurbaşkanını eleştirmek için söylemiyorum ama para politikalarına müdahale ediyor. Bence etmese daha iyi olur. Merkez Bankası'nın para politikalarına karışmamak lazım. Bir de sıkıntılar var tabi güven ortamı etkileniyor, transferlerde sorun var, cari açık büyüdü, yatırım yok. Hatta tersine yerli sermaye kaçıyor. Ekonomik sıkıntılar var kabul ediyorum. Ama bizim burada söylediklerimiz kendi politikalarımız, icra makamında hükümet var.”

İNCE SİTEM: HER SÖYLEDİĞİMİZİ YAPMIYOR

DHA'nın haberine göre Af konusunda da konuşan Aycan şöyle devam etti: “Ama bizim her söylediğimizi de yapmıyor mesela. Af konusunda mesela söylediğimizi yapmadı ters de düştük aslında.”