MHP'li Aliağa Belediyesi'ndeki işçi kıyımında yeni perde: Yaklaşık 50 kişi daha sendikalı oldukları için işten çıkarıldı!

MHP'li Aliağa Belediyesi'ndeki işçi kıyımında yeni perde: Yaklaşık 50 kişi daha sendikalı oldukları için işten çıkarıldı!

MHP'li Aliağa Belediyesi'nde işten çıkarılan 132 kişinin ardından bugün de yaklaşık 50 kişinin işten çıkarıldığı öğrenildi. DİSK Genel-İş İzmir 5 No'lu Şube Başkanı Ali Haydar Kaya işten çıkarmalarla ilgili "Bu bir sendikasızlaştırma operasyonudur" dedi.

Tugay Candan - @TugayCandann

Mail: [email protected]

MHP'li Aliağa Belediyesi'nde bir süredir devam eden işçi kıyımı sürüyor. Bugüne kadar toplam 132 kişinin Başkan Serkan Acar tarafından işten çıkarıldığı belediyede, yaklaşık 50'ye yakın kişinin daha işten çıkarıldığı öğrenildi. 

Aliağa Belediyesi'nin farklı bölümlerinde çalışan ve sendikalı olan 50'ye yakın kişi bugün işten çıkarıldı. Belediyede bayram öncesi başlayan kıyım, bayram sonrası da sürmüş ve bugüne kadar toplamda 132 sendikalı çalışan işten çıkarılmıştı. Bugün işten çıkarılan çalışanlarla birlikte toplam sayının 180 civarı olduğu tahmin ediliyor.

Konuyla ilgili görüştüğümüz DİSK Genel-İş İzmir 5 No'lu Şube Başkanı Ali Haydar Kaya, bugün işten çıkarılan kişilerin tam sayısı konusunda tespit çalışmalarını sürdürdüklerini ama bu sayının 50'ye yakın olduğunu düşündüklerini söyledi. Kaya, tespit ettikleri oranda işten çıkarılan işçilerin tümünün sendikalı olduğunu belirtti.

Kaya, “İşten çıkarmalar bir sendikasızlaştırma operasyonudur. Böylelikle güvencesiz çalıştırabilecekleri sendikasız çalışan istiyorlar” dedi.