MHP'li Aliağa Belediyesi'nde mobbing ve sürgün

MHP'li Aliağa Belediyesi'nde mobbing ve sürgün

MHP'li Aliağa Belediyesi göreve gelmesinden kısa bir süre sonra işçi kıyımına başladı. Ancak yapılan baskı, yalnızca işçilerle de sınırlı değil.

Özgür Yılmaz - @ozguryilmaz344

31 Mart seçimlerinden sonra MHP'li Aliağa Belediyesi'ndeki yaşanan işçi kıyımına tepkiler sürüyor. Şimdiye kadar toplam 100 kadrolu 79 kadrosuz olmak üzere 179 işçi işinden atılmıştı. 

Ancak MHP'li Serkan Acar'ın başkanlığındaki belediyedeki baskı bununla da sınırlı değil. Acar şimdi de, memur kadrosundaki çalışanlara baskı uygulamaya başladı.

Aliağa Belediyesi'nde memur kadrosundaki bazı isimler de Çankırı’nın Bayramören ve Yapraklı ilçelerine sürgün ediliyor. 

760 KM UZAKLIKTAKİ BİR İLÇEYE SÜRGÜN

Bu mobbing ve sürgün koşullarına maruz kalan bir aile de Akçaoğlu ailesi. İlçe jandarma komutanıyken Acar’dan aldığı teklifle Aliağa Belediyesi Sosyal, Kültürel ve İdari İşler Müdürlüğü görevine getirilip sonrasında yine Acar tarafından görevinden uzaklaştırılarak Aliağa Kapalı Pazaryeri’ndeki büroya gönderilen Burak Akçaoğlu’nun eşi olan ve memur kadrosunda bulunan Özge Akçaoğlu Aliağa'ya 760 kilometre uzaklıktaki Çankırı'nın Bayramören ilçesine sürgün edildi.

GEREKÇE ACAR'I DESTEKLEMEMEK

İleri Haber'e konuşan Akçaoğlu ailesi, gerekçenin yerel seçim sürecinde MHP'li Serkan Acar'ı desteklememek olduğunu belirtti. Burak Akçaoğlu, "Benim gibi 12 müdüre de görevlendirme yazıldı, bana yazılmadı ancak eşime yazıldı" dedi.

'İNSANLIK DIŞI BİR OLAY'

4 yaşında bir çocukları olduğunu belirten Akçaoğlu ailesi, Bayramören ilçesinin 600 kişilik bir nüfusu olduğunu ifade ederek, "İlçede misafirhane ya da özel bir konaklama alanı, hastane yok, en yakın hastane yarım saatlik mesafede" şeklinde konuştu. Söz konusu belediyede 3 memurun çalıştığını belirten aile, "İnsanlık dışı bir olay, çocuğumuz orada ne yapacak" şeklinde tepki gösterdi.  

'GEREKÇE SOSYAL DEMOKRAT OLMAMIZ'

Akçaoğlu ailesi, söz konusu durumun kadrolaşma hamlesi olduğunu ifade ederek, "Bütün dostlarımız, ailemiz, arkadaşlarımız burada. Yürütmeyi durdurmak için mahkemeye başvurduk. Belediyeler arası görevlendirmede kişinin muvafakatı gerekiyor. Davayı kazanırsak ceza davası da açacağız. Gerekçe sosyal demokrat bir aileden gelmemiz. Bunu şimdiye kadar 20 memura yaptı. Emekliliği gelen memurları da emekliliğe zorluyor. Kendisi de kadrolu işçileri tek seferde çıkardı, partisine bakmadan. Muhtemelen de devam edecek" şeklinde konuştu.