MHP'li Aliağa Belediyesi'nde mafya yöntemleri: Belediye Başkanı Acar'ın karanlık sicili

MHP'li Aliağa Belediyesi'nde mafya yöntemleri: Belediye Başkanı Acar'ın karanlık sicili

99’u kadrolu 132 işçinin işten çıkarıldığı İzmir'in MHP'li Aliağa Belediyesi'nde, işçilere geçtiğimiz gün bıçaklı saldırı düzenlendi. Ancak Belediye Başkanı Acar'ın sicili çok daha karanlık.

Özgür Yılmaz - @ozguryilmaz344

31 Mart yerel seçimlerinde MHP'li Serkan Acar tarafından kazanılan İzmir'in Aliağa Belediyesi'nde şu ana kadar 99’u kadrolu 132 işçi işten çıkarıldı. Uydurma gerekçelerle işten çıkarılan işçiler, işlerini geri almak için direnişe başlamıştı.

İleri Haber'e konuşan işçilerden Mehmet Emin Şavur, işçilere geçtiğimiz gün saldırı düzenlendiğini ifade etti. Şavur işten atılan kadrolu işçilerden birine Ülkü Ocakları Eski Başkanı Adem Ören ve şoförü tarafından saldırı düzenlendiğini ve işçinin saldırıdan sonra nefsi müdafada bulunduğunu belirtti.

BIÇAKLI SALDIRI

Aliağa ilçesinde Ülkü Ocakları Eski Başkanı Ören tarafından direnişçi işçiye küfür edildiği ve bunun sonucunda yaşanan arbedede işçiye bıçakla saldırıldı. 

ALİAĞA HALKINA YALAN SÖYLÜYORLAR

Şavur, 31. gününde olan Aliağa Direnişi'nde işçilerin morallerinin iyi olduğunu belirtirken, kamuoyu desteği beklediklerini ifade etti. Belediye yönetiminin kara propaganda amacıyla halka işçilerin 15 bin lira maaş aldığını söylediğini ifade eden Şavur, işçilerin mesai yaptığı takdirde 6 bin lira aldını söyledi. 

ENGELLİ İŞÇİYİ İŞTEN ATMAK İÇİN ŞOFÖRLÜĞE VERDİLER

MHP'li Belediye Başkanı Acar'ın işçi düşmanlığı ise bu kadarla sınırlı değil. Acar daha önce engelli kadrosunda bulunan bir işçiyi bulunduğu görevden alıp “Bundan sonra şoförlük yapacaksın” dedi. Engeli dolayısıyla şoförlük yapmakta zorlanan işçiyi işten attılar.

BÜRO EMEKÇİSİNİ TEMİZLİK İŞLERİNE YOLLUYOR

MHP'li belediye, 15 yıllık büro emekçisini işten çıkarmak için temizlik işlerine yollayıp, mobbing uygulayarak işten attı.

KAR MASKELİ SALDIRGANLAR 

Türkiye İşçi Partisi Genel Başkanı Erkan Baş'ın da Meclis'te gündeme getirdiği olaya göre, Bilgisayar Mühendisi Ertekin Gültekin ise Aliağa Belediyesi'nde işçilerin maaş almaması ve Serkan Acar'ın işçilere saldırması üzerine sosyal medyadan yaptığı eleştirilerden sonra kar maskeli kişiler tarafından 16 Ocak 2019'da saldırıya uğradı.

İleri Haber'e konuşan Gültekin, olayın dava sürecinde olduğunu ancak saldırganlara emrin MHP'li Belediye Başkanı Acar tarafından verildiğinden emin olduklarını belirtti. Silahlı saldırı olayını yapan kişinin Acar'ın şoförü Mete Vural'dan emir aldığını, bu konuşmayı ise kendini garanti altına almak için ses kaydına aldığını düşündüğünü belirten Gültekin ses kaydının avukatının arabasına park halindeyken iliştirildiğini dile getirdi. Avukat, kanıt olması için savcılığa tutanağı iletti. 

Gültekin ses kaydında şoförün"Biz halledeceğiz, başkan kafayı kırmış seçimden sonra herkesi işten çıkaracak" dediğini ifade etti. Gültekin vurulma olayından önce tehditler aldığını ve takip edildiğini söyledi. Gültekin kendisini vuran saldırganın belediyeden yer almak istediği buna karşılık azmettirenlerin öncelikle sigortalı bir iş daha sonra ilerleyen süreçte uygun bir yer verileceğini, saldırganın "Başkan bize sahip çıksın, az cezayla yırtalım, başkan olmasa milyon liralar verseler yapmam" dediğini ileri sürdü.

Gültekin 6 aydır raporlu bir şekilde tedavi görürken, 1.5 senelik bir tedavi süreci olduğunu söyledi.

İŞÇİYİ TOKATLADI

Geçtiğimiz dönem yine MHP'li Belediye Başkanı Serkan Acar tarafından yönetilen Aliağa Belediyesi'nde 2018'in kasım ayında Temizlik İşlerinde çalışan Y.N isimli Genel-İş Sendikası üyesi işçi, Aliağa Belediye Başkanı Serkan Acar’ın işçiler için düzenlenen kahvaltıda kendisine tokat attığı gerekçesi ile suç duyurusunda bulunmuştu.

[ih2]

Geçtiğimiz gün Türkiye İşçi Partisi Hatay Milletvekili Barış Atay'ın ziyaret ettiği Aliağa'da, Devrimci İşçi Sendikaları Konfederasyonu (DİSK) Ege Bölge Temsilciliği ve bağlı sendikalar, 15-16 Haziran Büyük İşçi Direnişi'nin 49. yıl dönümünde Aliağa Belediyesi'nde işten çıkartılan işçilerle miting düzenlemişti.