MHP'li Aliağa Belediyesi'nde işten çıkarılan işçiler 23 gündür direniyor: 'Bu kavga bizim ekmek kavgamızdır!'

MHP'li Aliağa Belediyesi'nde işten çıkarılan işçiler 23 gündür direniyor: 'Bu kavga bizim ekmek kavgamızdır!'

MHP'li belediye tarafından işten çıkarılan işçilerin direnişi sürüyor. Direnişin 23. gününde belediye önünde basın açıklaması düzenleyen işçiler, bugün işten çıkarılan 103 işçinin işe iade taleplerini haykırdı

Arzum Yalçın

İzmir'in 31 Mart yerel seçimlerinde MHP tarafından kazanılan Aliağa Belediyesi, 21 işçiden sonra 103 kadrolu işçinin daha iş aktine son verdi.

MHP’li Aliağa Belediyesi 31 Mart’tan sonra belediye bünyesinde çalışan Alevi-Kürt 21 işçiyi herhangi bir gerekçe göstermeden işten çıkarmış, işçiler direnişe başlamıştı. Bugün ise yine belediye tarafından göstermelik sunulan "fazlalık" gerekçesiyle 103 işçinin daha iş akitlerine son verildi. Dün belediyede gerçekleşen meclis toplantısında Acar'ın işçilere "İşten atarım" diyerek tehdit ettiği iddia edildi. 

İzmir’in Aliağa İlçesi’nde MHP’li Belediye Başkanı Serkan Acar’ın işten çıkardığı 21 işçinin direnişi 23. günü geride bırakırken işçiler belediye binası önünde bir araya geldi. Genel İş Sendikası üyesi işçiler, hukuksuzca işten çıkarılmalarını protesto ederek, işe dönme taleplerini haykırdılar. 

31 Mart sonrası yeniden seçilen MHP’li Belediye Başkanı Başkanı Acar’ın ilk icraatı, 200 çalışanın görev yerlerini değiştirerek mobbing ve sürgüne maruz bırakması olmuştu. Ardından başlattığı işçi kıyımında ise önce 21 kişi ardından 103 kişi işten çıkarılmştı.

İşçilerin hukuksuz işten çıkarmalara karşı başlattığı direniş devam ederken, belediye binası önünde bir araya gelen işçilerin bugünkü eyleminde sık sık “Birleşe birleşe kazanacağız” ve “Haklıyız kazanacağız ” sloganları atıldı.