MHP'li Aliağa Belediyesi'nde işçi kıyımına çalışanlardan tepki: Temizlik işçileri iş bıraktı!

MHP'li Aliağa Belediyesi'nde işçi kıyımına çalışanlardan tepki: Temizlik işçileri iş bıraktı!

MHP'li Aliağa Belediyesi'nde işten çıkarılan yaklaşık 180 işçiye çalışma arkadaşlarından destek geldi. Bugün sabah vardiyasına gelen temizlik işçileri iş bıraktı.

İleri Haber

MHP'li Aliağa Belediyesi'nde hukuksuz bir şekilde işten çıkarılmalara belediye bünyesinde çalışanlardan tepki geldi. Bugün sabah vardiyasına gelen temizlik işçileri yaşanan işçi kıyımına sessiz kalmayarak, işten çıkarılan iş arkadaşlarına destek oldu ve iş bıraktılar.

MHP'li Aliağa Belediyesi'nin farklı bölümlerinde çalışan ve sendikalı olan 50'ye yakın kişi dün işten çıkarılmış ve işten çıkarılan çalışan sayısı yaklaşık 180 kişiye ulaşmıştı.

Konuyla ilgili olarak, yaklaşık 34 gündür Aliağa Belediyesi’nde 180’e yakın işçinin haksız bir şekilde işten çıkarıldığını söyleyen DİSK Genel-İş İzmir 5 No'lu Şube Başkanı Ali Haydar Kara, işyerinde çalışan işçilerin de iş bırakma kararı aldığını söyledi. İşçilerin iki adet talebi olduğunu söyleyen Kara, bunlardan bir tanesinin atılan işçilerin, işe geri alınması, diğer talebin ise, işten atılmaların derhal durdulmasını istediklerini belirtti.