MHP'li Aliağa Başkanı borçlarını ödemek için belediye gayrimenkullerini satışa çıkardı

MHP'li Aliağa Başkanı borçlarını ödemek için belediye gayrimenkullerini satışa çıkardı

MHP'li Aliağa Belediye Başkanı Serkan Acar, işçi kıyımlarının ardından bu sefer de yaptığı borçları ödemek için belediyenin gayrimenkullerini satışa çıkardı.

İzmir'in Aliağa ilçesinde 31 Mart yerel seçimlerinde yeniden belediye başkanı seçilen MHP'li Serkan Acar, göreve başlar başlamaz yaptığı icraatlarla gündemden düşmüyor. İlk olarak 200’e yakın işçinin görev yerlerini değiştiren Acar, 4 aylık görev süresi içinde 187 işçinin iş akitlerine son verdi. Aldığı bu karar sonrası tüm Türkiye’de büyük tepki çeken Acar, “Ben yetkiyi halktan aldım, istediğimi işten çıkartırım, istediğimi alırım” sözleri ile cevap vermişti.

BELEDİYENİN GAYRİMENKULLERİNİ SATIŞA SUNDU

Acar, 5 yıllık başkanlık döneminde yaptığı borçlarını ödemek için de Aliağa Belediyesi’nin gayrimenkullerini satışa sundu. Belediyeye ait Aliağa Belediyesi Petrol A.Ş., Aliağa Belediyesi Jeotermal A.Ş. ve Aliağa Belediyesi Personel LTD. ŞTİ.’ye ait bulunan vergi ve sigorta borçlarına mahsup edilmek üzere, yine belediyeye ait 59 adet gayrimenkulu Hazine ve Sosyal Güvenlik Kurumu’na devretti. Borçlarına karşılık devredilen gayrimenkullerin arasında ibadet yerleri (camiler); plajlar, tarım alanları (zeytinlik); kreş ve sağlık alanları gibi yerler bulunması ise dikkat çekti.

180 MİLYON LİRALIK BORÇLANMA YETKİSİ ALDI

Birgün'den Aycan Karadağ'ın haberine göre öte yandan Serkan Acar, 3 Temmuz'da gerçekleşen belediye meclis toplantısında ise toplamda 180 milyon liralık borçlanma yetkisi aldı. Aliağa Belediyesi'nde toplam 187 işçiyi “ödenek yetersizliği” gerekçeleriyle işten çıkartılırken, Serkan Acar’ın 3 Temmuz'da gerçekleşen belediye meclis toplantısında toplamda 180 milyon liralık borçlanma yetkisi alması ise kafaları karıştırdı.

'GELECEĞİ İPOTEK EDİYOR'

Konu hakkında değerlendirmelerde bulunan CHP Aliağa Belediye Meclis Grup Sözcüsü Av. Hakan Turan, Aliağa tarihinin en kara günlerini yaşamakta olduğunu söyleyerek şu yorumu yaptı: “Cumhur ittifakının hukukçu Belediye Başkanı, hukuka uygun olsa da akla ve vicdana uymayacak icraatlarıyla Aliağa’nın geleceğine resmen ipotek koymuştur. Geçen dönemde Cumhuriyet Halk Partisi’nin her türlü uyarısına rağmen belediye bütçesini har vurup harman savuran, konser ve gezi belediyeciliği ile göz boyayan Serkan Acar, bu hesap bilmezliğinin faturasını yine Aliağa halkına kesmiştir.”