MHP'li Akçay'dan homofobik sözler: 'Türk seçmeni yuvarlak ve gevşeklere itibar etmez'

MHP'li Akçay'dan homofobik sözler: 'Türk seçmeni yuvarlak ve gevşeklere itibar etmez'

Erkan Akçay, Manisa'da gazetecilere açıklamalarda bulundu.

MHP Grup Başkanvekili Erkan Akçay, "altılı masa"yı homofobik sözler ile hedef aldı, "Türk seçmeni yuvarlak ve gevşeklere itibar etmez" dedi.

İktidar ortağı MHP'nin Grup Başkanvekili ve Manisa Milletvekili Erkan Akçay, Manisa’da basın mensuplarıyla kahvaltıda bir araya geldi. MHP'li Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün, MHP Manisa İl Başkanı Murat Öner ve ilçe başkanlarının da katıldığı toplantıda Akçay açıklamalarda bulundu. 

'BEN LAKLAK MASASI DİYORUM'

Konuşmasında "altılı masa"yı hedef alan ve bu birlikteliğin Türkiye ile ilgili hiçbir projesi olmadığını savunan Akçay, "2023 seçimlerine doğru zamanın, saatin ve takvimin ilerlediği bugünlerde geçtiğimiz yıllarda bir altılı masa kuruldu. Çeşitli isimlerle ifade ediliyor bu altılı masa. Defalarca bir araya geldiler, saatlerce konuştular. Ben bu masaya laklak masası diyorum. Çünkü toplanıp 5-6 saat konuşuyorlar" dedi. 

Sözcü'den İlker Kılıçaslan'ın haberine göre, "Bir ara güçlendirilmiş parlamenter sistem dediler, altını dolduramadılar. Zaten yeni yönetim sistemiyle parlamento daha güçlü hale geldi" iddiasında bulunan Akçay, siyasi gericilik suçlamasında bulunarak, "Eski sisteme, o hükümet krizlerinin, darbelerin, vesayet müdahalelerinin, Cumhurbaşkanlığı seçimlerinin krizlerine geri dönmek istiyor bunlar. O yüzden açıkça siyasi gericilik yapıyorlar" diye konuştu.

'TERÖRİSTLERİ AZDIRACAK NE KADAR KARAR VARSA KABUL EDECEKLERMİŞ'

Şubay ayında "altılı masa" tarafından yayımlanan bildiriyi hatırlatan Akçay, "O bildiride tek söyledikleri şu oldu; ‘Avrupa Konseyi ve Avrupa Birliği'nin Türkiye için aldığı bütün kararlara uymaya taahhüt ediyoruz' dediler. Bu korkunç bir şey. Türkiye'yi bölüp, parçalayacak, teröristleri azdıracak ne kadar karar varsa bunlar kabul edeceklermiş. Bunu taahhüt ediyorlar. Yani yapacakları şimdiden belli" ifadelerini kullandı.

Emek ve Özgürlük İttifakı'na atfen 2 tane "altılı masa" olduğunu söyleyen Akçay, "Onun da moderatörü CHP. Bu masanın hepsi de bölücü karakterleriyle ve politikalarıyla gündem" suçlamalarında bulundu.

MHP'Lİ AKÇAY'DAN HOMOFOBİK SÖZLER

Sözlerinin devamında "altılı masa" ismi üzerinden homofobik söylemlerde de bulunan MHP'li Akçay, "Birbirlerine çelme takmakla ve uğraşmakla meşguller. Bunların ülkeyi yönetmekten ziyade 3 ay içerisinde ülkeyi kaosun içine atacakları şimdiden belli. Geçen aylarda Reuters Haber Ajansı bu görünen altılı masayı gevşek ittifak olarak ifade etti. Bu ittifakın bazı sözcüleri de ‘Evet biz gevşek ittifakız' dediler. Dikkat ederseniz bunlar oturma düzenini bile tartıştılar. Sonra yuvarlak masada karar kıldılar. Altılı masanın diğer bir adı da yuvarlak masa. Türk seçmeni yuvarlak ve gevşeklere itibar etmez. Bunların en belirgin özellikleri bu. Yuvarlak bir ittifak. Gevşek bir ittifak. Hem gevşeksiniz, hem yuvarlaksınız millet sizin neyinize itibar etsin" şeklinde konuştu.