MHP'den 'ironik' kanun teklifi: Partili vekilleri ve danışmanları da kapsayacak mı?

MHP'den 'ironik' kanun teklifi: Partili vekilleri ve danışmanları da kapsayacak mı?

MHP, nefret ve ayrımcılık suçunun sosyal medya platformları üzerinden işlenmesine karşı caydırıcı cezanın getirilmesine ilişkin kanun teklifi verdi.

İleri Haber

MHP’li vekil Arzu Erdem, nefret ve ayrımcılık suçunun sosyal medya platformları üzerinden işlenmesine karşı caydırıcı cezanın getirilmesi amacıyla kanun teklifi verdiklerini söyledi. MHP’nin verdiği kanun teklifi, akla Bahçeli’nin danışmanı Yıldıray Çiçek ve MHP'li vekil Enginyurt'un paylaşımlarını getirdi.

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) İstanbul Milletvekili Arzu Erdem, Meclis'te düzenlediği basın toplantısında, nefret ve ayrımcılık suçunun sosyal medya platformları üzerinden işlenmesine caydırıcı cezanın getirilmesine yönelik MHP olarak bir kanun teklifi verdiklerini söyledi. Erdem, teklifin kabul edilmesi durumunda, nefreti yazılı ve görsel olarak sosyal medya platformları üzerinden yayan, teşvik eden, yücelten ya da güçlendiren ifadelerde bulunduğu tespit edilen kişilerin, kamu düzeni açısından açık ve yakın bir tehlikenin ortaya çıkması şartı aranmaksızın bir yıldan üç yıla kadar hapis cezası ile cezalandırılacağını ifade etti.

KANUN TEKLİFİ BAHÇELİ’NİN DANIŞMANI İÇİN DE GEÇERLİ OLACAK MI?

MHP’nin verdiği kanun teklifi ise akla ilk olarak MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin Basın Danışmanı Yıldıray Çiçek’in, bir şahsın dağlık bir alanda Devlet Bahçeli'den özür dilediği görüntüleri "Koskoca adamsın, madem böyle özür dileyeceğin hallere düşecektin niçin MHP Lideri ve ülkücülerle ahlaksız yorumlarla muhatap olursun?" sözleri ile paylaşmasını akla getirdi.

Çiçek ayrıca, Bahçeli’nin sağlık durumuna ilişkin yazdığı yazıda bazı iddialarda bulunan gazeteci Selahattin Önkibar’a da hakaretlerde bulunmuştu. Çiçek, paylaşımında “Bunun rospi çocukluğu anadan, babadan değil, karakterinden… Türkiye gazetesinde iken büyük bir beyin ameliyatı olmuştu. Bunun beynini yerine koymayı unutmuşlar, şerefi, haysiyeti de tamamen bedeninden çıkarmışlar” ifadelerini kullanmış ve MHP Genel Başkan Yardımcısı Semih Yalçın da bu paylaşımı retweet etmişti.

Ardından Önkibar da Çiçek'e küfrederek yanıt vermişti.

KÜFÜRBAZ VEKİL

MHP’lilerin bu konudaki vukuatları Çiçek’in paylaşımlarından ibaret değil. MHP Ordu Milletvekili Cemal Enginyurt, sosyal medya hesabından Suriye’ye yönelik harekata ilişkin bir paylaşımda bulunmuş ve paylaşımında “Fıratın Doğusun da ne işimiz var? Memleket evlatları boş yere ölecek diyen her kim varsa, Çanakkale,Sakarya,Dumlupınar dün ne ise,bugün FIRATIN DOĞUSU aynıdır TÜRKLER için. BÜTÜN TÜRKLER BİR ORDU,KATILMAYAN KAÇAKTIR.” ifadelerini kullanmıştı.

Enginyurt’un paylaşımına, Soner Köse isimli bir sosyal medya kullanıcısı, “Nedense çoğunuzun evladı katılmıyor. Şemdinli’den selamlar sayın vekilim” şeklinde cevap vermişti.

Köse’nin bu cevabına Enginyurt tarafından verilen yanıtta “Sen ne onursuz bir piçsin .Evladım da bende bu Vatan için ölürüz” ifadeleri kullanılmıştı.