'MHP'de af yasası hazırlığı' iddiası

'MHP'de af yasası hazırlığı' iddiası

2 yıl önce "ceza infaz düzenlemesi" kabul edilmişti.

Yeni yasama döneminde MHP'nin cezaevleriyle ilgili yeni bir yasa teklifi hazırlığı yapabileceği iddia edildi.

MHP’nin cezaevlerindeki doluluğu gerekçe göstererek Türkiye Büyük Millet Meclisi'ne (TBMM) sunduğu "şartlı ceza indirimi" teklifinin AKP'nin de oylarıyla kabul edilip yasalaştırılmasının üzerinden yaklaşık 2 yıl geçti. Düzenleme, yaklaşık 100 bin kişiyi etkilerken, yeni bir ceza indirimi ya da af yasasının konuşulduğu iddia edildi.

Gazete Duvar'ın Duvar Arkası bölümünde yer alan bilgiye göre; buna gerekçe olarak yine "cezaevlerindeki yoğunluk" gösterilirken arka planda işleyen seçim sürecine de dikkat çekiliyor. AKP'nin kritik bir seçime giderken çok sayıda kişinin istediği bu talebe yanıt vermesi gerektiğini dile getiriliyor.

Kulis haberine göre, seçimlerin yapılacağı 2023 yılının Cumhuriyet’in 100. yılı olduğuna dikkat çeken bazı siyasetçiler de böyle bir dönüm noktasında dünyanın birçok ülkesinde yapıldığı gibi simgesel adımlar atılabileceğine dikkat çekerek af konusunun gündeme alınması gerektiğini söylüyor.

Bu beklentiler ışığında kulislerde MHP’nin 1 Ekim’de başlayacak Meclis’in 6. Yasama Yılı’nda cezaevleriyle ilgili yeni bir yasa teklifi sunmasının sürpriz olmayacağı konuşuluyor.