MHP Genel Sekreteri: Açılıma saçılıma geçit vermeyiz

MHP Genel Sekreteri: Açılıma saçılıma geçit vermeyiz

Saray ittifakının küçük ortağı olan MHP'nin Genel Sekreteri Büyükataman, Akşener'in Bahçeli'ye yönelik sözlerine yanıt verdi. Büyükataman ayrıca, "Açılıma saçılıma geçit yok" dedi.

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Genel Sekreteri İsmet Büyükataman “MHP var olduğu müddetçe açılımlara, saçılımlara geçit verilmeyecektir” dedi. Büyükataman, İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener’in MHP lideri Devlet Bahçeli’ye yönelik Abdullah Öcalan ile ilgili eleştirisine yanıt verdi.

Büyükataman, Akşener’in, Bahçeli’ye yönelik “Sanırım yakında ‘Sayın Öcalan’ diyecekler. Bu savrulmanın MHP’ye oy veren her seçmen açısından değerlendirileceğine inanıyorum” sözlerini hatırlattı ve şöyle devam etti:

“Uzaktan kumanda ile yönlendirilen bu hanımefendiyi, ‘MHP’ye oy veren her seçmen’ sözleri dolayısıyla tebrik ediyorum. Siyasetinin riya kokan ‘kardeşim’ kelimesini camiamız için kullanmamış olması bu şahsın açıklamalarındaki elle tutulur, takdir edilir tek kısımdır. Milliyetçi Hareket Partisine gönül verenler yaşanan süreçleri, gelinen noktaları oldukça iyi değerlendirmekte ve her seçimde gereğini yapmaktadır. Hanımefendi merak buyurmasın. Bizim milletimize sevdamız sandıkta onu seçmen olarak görmek değildir. Bizim milletimize sevdamız gönül bağı, kan bağı ve can bağıyladır. Bir, iki belediye daha almak adına ki zaten ancak o kadar alabilmiştir, PKK ile aynı ittifakta yer alanların bunu anlamasını beklememekteyiz."