MGK toplantısından 'OHAL' çıktı

MGK toplantısından 'OHAL' çıktı

MGK ayın son haftası yerine Erdoğan Almanya ve ABD ziyaretleri nedeniyle 20 Eylül'de yapıldı.

AKP'li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında toplanan Milli Güvenlik Kurulu'nun (MGK) 5 saatlik toplantısı sona erdi.

Kurulun eylül ayı olağan toplantısı ayın son haftası yerine, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın 23 Eylül'de başlayacağı ve 5 gün sürecek ABD ziyareti ardından Almanya'da gerçekleştireceği temaslar öncesinde 20 Eylül'de yapıldı. 

HÜKÜMETE 'OHAL' ÖNERİSİ

Toplantının en dikkat çeken noktası ise 'hükümete OHAL'in uzatılması tavsiyesi' kararının çıkması oldu. Toplantının ardından yayımlanan bildiride “Proje terör örgütleri FETÖ/PDY, PKK/PYD-YPG ve DEAŞ başta olmak üzere tüm terör örgütleriyle yapılan mücadele kapsamında yurt bütününde uygulanan olağanüstü hal değerlendirilmiş, demokrasimizin, hukuk devleti ilkesinin ve vatandaşlarımızın hak ve özgürlüklerinin korunmasına yönelik tedbirlerin devamlılığını sağlamak üzere hükümete, olağanüstü halin uzatılması tavsiyesinde bulunulması kararlaştırılmıştır.” denildi.

Toplantı sonrası yayımlanan bildiride diğer öne çıkanlar:

" - İdlib çatışmasızlık bölgesine yönelik saldırıların durdurulması konusunda Rusya ile varılan mutabakatın önemine işaret edildi

- Yurt dışında yakalanan teröristlerin Türk adaletine teslim edilmesi, Türkiye'nin kararlığının tezahürüdür, bu operasyonlar sürdürülecek

- Suriye'nin diğer bölgelerinin de terörden arındırılmasına yönelik faaliyetlerin artırılarak sürdürülmesindeki kararlılık teyit edildi.

- Suriye krizinin çözümünde uluslararası toplum, siyasi ve insani sorumluluklarını daha hızlı ve etkin yerine getirmeye davet edilmiştir."